Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dică, după victoria cu Mediaş: ”Puteam să învingem cu 7-2!” De ce l-a titularizat pe Coman şi ce spune despre eliminarea lui Moruţan

Dică, după victoria cu Mediaş: ”Puteam să învingem cu 7-2!” De ce l-a titularizat pe Coman şi ce spune despre eliminarea lui Moruţan

Superliga

Comentarii

Nicolae Dică spune după victoria cu 2-1 în faţa lui Gaz Metan Mediaş că diferenţa de scor putea fi mult mai mare. Antrenorul FCSB-ului a vorbit şi despre motivul pentru care l-a titularizat pe Florinel Coman, deşi în etapa trecută a răbufnit la adresa lui Lucian Filip şi l-a înjurat:

Dică a explicat alegerile tactice pe le-a făcut cu Gaz Metan şi modul prin care a încercat să-şi surprindă adversarul. Antrenorul FCSB-ului spune că ideile sale au fost bine aplicate de jucătorii săi şi victoria putea fi mult mai categorică:

”Frigul de afară nu l-am mai simţit, pentru că m-am agitat mult pe margine. Într-adevăr, pe final au avut cei de la Mediş o ocazie, mă bucur că am câştigat jocul. Am luat opţiunea să joc cu Junior Morais mijlocaş central pentru că la Iaşi a jucat şi a făcut-o foarte bine. Voiam să avem o mai mare agresivitate în zona centrală şi o viteză mai bună. Apoi, cu Tănase vârf de atac, pentru că ştiam că cei de la Mediaş, Constantin şi Cristea, sunt jucători lenţi şi în momentul când recuperăm mingea prin cei din spatele lui Tase, să cerem mingea în adâncime, prin Coman, prin Tase, cu Roman sau chiar cu Man. Şi de asta am ales să joc cu Tănase vârf de atac şi cu Man în spatele lui. Şi aşa ne-am şi creat ocaziile pe care le-am avut, multe dintre ele.

Ei au ajuns de foarte multe ori şi noi am ajuns de exagerat de multe ori în faţa porţii... Într-adevăr, au avut câteva lovituri libere de la 30 de metr, câteva mingi duse la margine, în partea dreapta, la Creţu, care a venit cu câteva centrări în careu, dar nu şi-au creat ocazii mari de gol, faţă de cum am avut noi ocazii mari de gol. Pot să spun că am avut 4-5 ocazii de singur cu portarul [...] Dacă noi marcam din cele cinci ocazii cu portarul, marcam cinci goluri, era 7-2...”,
a declarat Nicolae Dică.

Despre Florinel Coman: ”Am încredere în Coman, este un jucător tânăr, un jucător de perspectivă. Am spus că atunci când consider eu că merită să joace, va juca, când nu, nu va juca. Important este ca el să intre pe teren şi să dea totul, să aibă o atitudine bună. Cum a avut şi astăzi. Chiar dacă nu a avut realizări foarte multe, el a avut o atitudine bună. Asta le cer jucătorilor. Sunt zile când nu iese jocul, dar important este să depui un efort şi să ajuţi echipa cât poţi de mult”.

Despre eliminarea lui Moruţan: ”Acolo era o fază în care noi trebuia să marcăm şi el a făcut un dribling în plus şi a luat cartonaş roşu. Cred că din cauza asta s-a întâmplat acest lucru, să ia acel cartonaş roşu”.

Despre ratările lui Florin Tănase: ”Aştept într-adevăr să marcheze mai multe goluri, pent că îşi creează ocazii. În rest, sunt mulţumit de jocul pe care îl face el, pentru că are o atitudine bună. A reuşit să marcheze, a scos 11 metri... ce poţi să îi ceri mai mult la un atacant”.

Despre un cuplu de atac Fortes - Gnohere: ”Nu ştiu, vom vedea. Deocamdată Gnohere este golgheterul campionatului”.

Afla mai multe despre: nicolae dicafcsbliga 1gaz metan medias 

viewscnt
Articole similare