Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dick Advocaat a preluat conducerea tehnică a Spartei Rotterdam, una dintre cele mai slabe echipe din Eredivisie

Dick Advocaat a preluat conducerea tehnică a Spartei Rotterdam, una dintre cele mai slabe echipe din Eredivisie
Comentarii

Fostul selecţioner al Olandei Dick Advocaat a fost numit la conducerea tehnică a echipei Sparta Rotterdam, penultima clasată în Eredivisie. Tehnicianul de 70 de ani a semnat un contract până la finalul sezonului şi va încerca să salveze de la retrogradare formaţia pentru care a evoluat la începtuul anilor 80.

El îl înlocuieşte pe Alex Pastoor, demis după ce echipa a fost învinsă de rivala Feyenoord, cu 7-0, pe teren propriu. De altfel, Sparta a pierdut ultimele cinci meciuri şi este pe locul 7, cu 11 puncte, în 17 partide dispuate în campionat. NAC Breda, echipa de pe locul 15, primul care asigură prezenţa în prima ligă şi sezonul viitor, are 16 puncte, în 18 etape.

Advocaat, unul dintre cei mai apreciaţi antrenori europeani, a pregătit în cariera lui naţionalele Rusiei, Belgiei, Serbiei, Emiratelor Arabe Unite şi Coreei de Sud, dar şi echipele de club Glasgow Rangers, Zenit Sankt Petersburg, Sunderland, PSV Eindhoven şi Fenerbahce, printre altele.

Tehnicianul a părăsit naţionala Olandei, pe care a antrenat-o a treia oară, după meciul amical disputat cu România la Bucureşti şi câştigat cu 3-0. După acest succes, el a devenit selecţionerul cu cele mai multe victorii la naţionala Olandei, 37, doborând un record vechi de 77 de ani.

Afla mai multe despre: dick advocaateredivisiesparta rotterdam,  

viewscnt
Articole similare