Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dijon, primul club care anunţă oficial că nu lasă jucători la naţionalele non-europene. Bayern vrea să le interzică lui Lewandowski şi Alaba să meargă la echipele naţionale

Dijon, primul club care anunţă oficial că nu lasă jucători la naţionalele non-europene. Bayern vrea să le interzică lui Lewandowski şi Alaba să meargă la echipele naţionale
Comentarii

Într-o comunicat oficial, Dijon FCO a anunţat, marţi, că toţi jucătorii săi selecţionaţi nu vor avea voie să se alăture echipelor naţionale non-europene, din cauza faptului că la revenirea în Franţa fotbaliştii trebuie să intre într-o perioadă de izolare, informează lefigaro.fr.

"DFCO anunţă că a luat decizia de a nu-şi elibera jucătorii pentru a evolua în afara Europei, în următoarea pauză internaţională, de la sfârşitul lunii martie. Forţaţi să urmeze o perioadă de izolare de mai mult de cinci zile la întoarcere, internaţionalii care joacă în afara spaţiului european nu vor avea voie să se alăture echipelor lor naţionale. Aşa cum a autorizat FIFA, DFCO nu doreşte să elibereze jucătorii care nu vor putea apăra culorile clubului în meciul cu Olympique Marseille, programat duminică, 4 aprilie, în etapa a XXXI-a a Ligue 1. DFCO îşi va revizui, eventual, poziţia, în urma evoluţiei reglementărilor sanitare", se arată în comunicatul clubului de pe locul 20, ultimul, din Ligue 1.

Bayern Munchen merge mai departe şi a sugerat, marţi, că s-ar putea să nu-i elibereze pe Robert Lewandowski şi David Alaba pentru partidele Anglia-Polonia şi Scoţia-Austria, două meciuri programate la sfârşitul lunii, în Marea Britanie, în cadrul calificărilor pentru Cupei Mondială din 2022.

"Nu s-a decis încă nimic", a spus Hansi Flick, antrenorul echipei Bayern Munchen, care consideră că nu ar trebui să-i elibereze pe Robert Lewandowski şi David Alaba pentru preliminariile Cupei Mondială din Qatar.



"Nu vrem să ne asumăm niciun risc”, a continuat el, referindu-se la tulpina britanică a coronavirusului. "Vrem ca jucătorii, la întoarcerea la Bayern, să-şi reia imediat antrenamentele şi ritmul meciurilor. De asta va depinde decizia. Dacă un jucător trebuie plasat în carantină la întoarcere, clubul este autorizat să nu-l elibereze”, a adăugat tehnicianul, potrivit AFP.

Austria lui Alaba va întâlni Scoţia, la Glasgow, în 25 martie, iar Polonia lui Lewandowski va călători în Anglia şi va juca pe Wembley, la 31 martie. Dacă Lewandowski şi Alaba joacă în Marea Britanie, atunci vor trebui să fie puşi în carantină la întoarcerea în Bavaria, din cauza restricţiilor de călătorie stabilite de Germania, în legătură cu pandemia de Covid-19. Acest lucru i-ar împiedica să joace, la 3 aprilie, în confruntarea cu Leipzig, principala contracandidată a echipei Bayern la titlu în Bundesliga.

Afla mai multe despre: bayerndijonnationalejucatori 

viewscnt
Articole similare