Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Din Cululu, la Real Madrid. Povestea lui Emiliano Sala, fotbalistul dat dispărut. Fostul coleg al lui Tătăruşanu se afla în forma carierei

Din Cululu, la Real Madrid. Povestea lui Emiliano Sala, fotbalistul dat dispărut. Fostul coleg al lui Tătăruşanu se afla în forma carierei
Comentarii

Emiliano Sala traversa cea mai bună formă a carierei şi, drept urmare, a prins un transfer în Premier League. Totul s-a năruit, însă, luni seară, atunci când fotbalistul argentinian a fost dat dispărut, după ce avionul privat în care se afla a pierdut contactul cu radarul.

Născut în Cululu las Colonias, Argentina, Emiliano Sala a plecat din ţara sa la o vârstă fragedă şi a evoluat până acum doar în Franţa. Între 2011 şi 2015, Sala a fost legitimat la Bordeaux, dar nu a reuşit să se impună şi a adunat doar 13 meciuri şi un gol marcat în tot acest timp. Bordolezii l-au împrumutat rând pe rând la echipe ca US Olreans, FC Niort şi Caen, iar evoluţiile de la ultima formaţie l-au adus în atenţia celor de la Nantes.

În 2015, "canarii" au plătit un milion de euro pentru fotbalistul care avea la acea vreme aproape 25 de ani. La Nantes, Emiliano Sala a explodat, iar cota sa a tot luat-o în sus de la un sezon la altul şi ajunsese până la 16 milioane de euro, în urma meciurilor făcute în ultima vreme.

La 28 de ani, Sala a avut cele mai bune evoluţii din carieră. În prima parte a acestui sezon, el a adunat 19 meciuri şi a reuşit să înscrie 12 goluri şi să dea două pase decisive în Ligue 1, pentru Nantes, echipă la care evoluează şi internaţionalul român Ciprian Tătăruşanu.

Drept urmare, argentinianul a intrat în atenţia mai multor echipe, iar jurnaliştii de la AS susţin că inclusiv Real Madrid s-a interesat de el. În cele din urmă, Sala a semnat cu Cardiff City, locul 18 în Premier League, iar Nantes a încasat 17 milioane de euro.

 

 

Luni seară, avionul în care se afla Sala a fost dat dispărut după ce s-a pierdut contactul cu controlorii de trafic în jurul orei 21.00. Operaţiunile de căutare au început în zona Alderney. Sala, coechipier cu Ciprian Tătăruşanu la FC Nantes, se îndrepta spre Cardiff, unde semnase un contract cu echipa Cardiff City.

Afla mai multe despre: sala 

viewscnt
Articole similare