Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Din gimnastică, lângă Radu Beligan, Sabin Bălaşa şi Dumitru Prunariu: "În sfârşit munca mea este pusă în valoare"

Din gimnastică, lângă Radu Beligan, Sabin Bălaşa şi Dumitru Prunariu: "În sfârşit munca mea este pusă în valoare"galerie foto

Gimnastică

Comentarii

David Gavrilovici, component al lotului naţional de gimnastică aerobică al României, a devenit cel mai tânăr cetăţean de onoare al judeţului în care s-a născut.

David se înscrie, astfel, pe o listă selectă pe care se mai regăsesc, printre alţii, actorul Radu Beligan, campioana Maricica Puică, pictorul Sabin Bălaşa, scriitorul Neagu Djuvara, campionul olimpic Alin Moldoveanu sau primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu.

David Gavrilovici, component de bază al lotului naţional de seniori de gimnastică aerobică al României, are cu ce se lăuda! La doar 24 de ani, el a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Iaşi.

„Pentru mine este o bucurie imensă pentru că în sfârşit munca mea este pusă în valoare de judeţul Iaşi”, a declarat David Gavrilovici, component al lotului naţional de gimnastică aerobică al României, pentru Sportsnet.ro

David povesteşte şi cum a primit vestea cea mare.

 „A fost o mare bucurie, ieşeam obosit de la antrenament şi m-a sunat unul dintre domnii consilieri să îmi spună că <<începând de astăci eşti cetăţean de onoare, consilierii judeţeni au aprobat şi totul este în regulă>>” -David Gavrilovici, component al lotului naţional de gimnastică aerobică al României. 

Sportivul recunoaşte că a avut emoţii la ceremonie.

 „A fost o ceremonie foarte frumoasă şi am avut emoţii pentru că erau toţi consilierii judeţeni erau acolo” -David Gavrilovici, component al lotului naţional de seniori de gimnastică aerobică al României.

A fost premiat şi la Gala Gimnasticii Româneşti

Titlul de cetăţean de onoare nu este sigura distincţie pe care David a primit-o în acest început de ani. La Gala Gimnasticii Româneşti, tânărul a fost desemnat cel mai bun sportiv la gimnastică aerobică. Evenimentul a fost unul fastuos, iar la el, participanţii au afişat ţinute pe măsură.

„M-am simţit foarte bine, sincer cu aceste haine nu mă îmbrac prea des pentru că nu am ocazii dar îmi place şi aş prefera să mă îmbrac de multe ori aşa. În timpul liber mă îmbrac în trening sau blugi, nu în costum şi cămaşă cum am fost la gală” -David Gavrilovici, component al lotului naţional de gimnastică aerobică al României. 

Anul acesta, sportivul are două concursuri importante la care va participa alături de colegii săi de la lotul naţional de seniori.

„Prima competiţie este Cupa Mondială din Japonia, de unde vreau să mă întorc cu  medalii, iar în septembrie, avem Campionatul Mondial din Italia.  Cel mai important să obţinem calificarea pentru Jocurile Mondiale din 2025, care se ţin o dată la 4 ani” - David Gavrilovici, component al lotului naţional de gimnastică aerobică al României.

Este campion mondial şi european

Pentru David Gavrilovici, 2021 a fost cel mai bun an din cariera sa. El a cucerit titlul mondial în proba de grup la Baku şi a devenit campion european, în Italia, la Pesaro, tot în proba de grup. Tot în Italia, sportivul a mai câştigat două medalii de argint, la trio şi cu echipa României, după ce la Mondialul de la Baku, a mai obţinut argintul cu echipa şi bronzul în proba de trio.

În 2022, sportivul a suferit o accidentare gravă la genunchi şi a fost nevoit să stea departe de antrenamente un an.

În 2023, a reuşit să obţină 3 medalii de argint la Campionatele Europene, la trio, aerobic dance şi cu echipa şi 3 medalii de aur şi un argint la Bucharest Open.

La Cupa Mondială din Japonia care va avea loc la finalul lunii martie, gimnastul va concura în două probe, trio şi grup. La lotul naţional de seniori, David este pregătit de Maria Fumea şi Mădălina Cioveie. Sportivul a fost descoperit la 6 ani de Bogdan Bantă, antrenor la cluburile Gimnis Iaşi şi CSM Iaşi.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: david gavrilovicidavid gavrilovici gimnastica 

viewscnt
Articole similare