Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Din Liga 1 direct în Serie C. Cândva, pe acelaşi palier cu Aguero, Bale sau Marcelo, astăzi - star printre amatorii din ligile inferioare

Din Liga 1 direct în Serie C. Cândva, pe acelaşi palier cu Aguero, Bale sau Marcelo, astăzi - star printre amatorii din ligile inferioaregalerie foto

Fotbal

Comentarii

În urmă cu 10 ani de zile, mijlocaşul italian Fausto Rossi, era considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători din lume. Avea doar 18 ani, două titluri cu echipa de tineret a celor de la Juventus Torino şi făcuse deja cunoştinţă cu echipa mare, acolo unde Claudio Ranieri îi acorda toată încrederea.

În acel an 2009, numeroase publicaţii internaţionale îl puneau la loc de cinste pe Fausto, într-o listă selectă în care mai străluceau şi alţi tineri jucători, precum Karim Benzema, Carlos Vela, Marcelo, Gareth Bale sau Sergio Aguero. În 2010 prinde curaj şi cere conducerii să-l lase să joace titluar, iar Juventus în transferă la Vicenza, cu celebra "practică" din Italia, co-proprietatea. Două sezoane în Serie B, în care joacă 24 de partide fără să marcheze un gol.

Se întoarce la Juventust Torino în 2012, iar un an mai târziu are o şansă imensă. Merge alături de Squadra Azzura la Campionatul European de Tineret. A fost titular într-o garnitură în care mai străluceau Marco Verratti, Lorenzo Insigne, Alessandro Florenzi sau Ciro Immobile. Italia pierdea finala în faţa Spaniei (2-4), la care evoluau printre alţii, David De Gea, Koke, Thiago, Alvaro Morata sau Isco.

Nu profită de situaţia favorabilă creată şi urmează trei ani de zile de "plimbări" fără reuşite, la Brescia, Valladolid, Cordoba şi Pro Vercelli. Singura sa amintire plăcută rămâne unicul gol marcat în La Liga, pentru Valladolid, într-o partidă cu Barcelona. În iarna lui 2017, la 27 de ani, Fausto Rossi revine în fotbal după un an de pauză, la echipa de Serie B, Trapani, unde prinde doar 8 partide.

Nu stă foarte mult la Trapani, deoarece în vară îl achiziţionează "U" Craiova. Oltenii au încercat să-i readucă plăcerea şi inspiraţia jucătorului italian, ce l-au caracterizat cândva la nivelul starurilor de astăzi, Gareth Bale sau Sergio Aguero. Antrenorul italian, David Mangia, a crezut în talentul lui Rossi, însă acesta a dezamăgit din nou. A stat mai mult accidentat, iar în luna august a anului 2018, clubul i-a reziliat contractul. A bifat doar 7 prezenţe pentru craioveni, din nou, fără a se face remarcat.

În luna iulie a acestui an, după încă un an de sabat, Fausto Rossi s-a întors în fotbal. A devenit star printre jucătorii din Serie C, după ce a semnat cu formaţia Reggio Audace, o forma'ie modestă din a treia ligă italiană, a cărei valoare a lotului este de 3,5 milioane de euro, cât avea cota Fausto Rossi, în 2015, când se întorcea după împrumutul la Cordoba.

The Mirror a publicat, în urmă cu două zile, un material în care sunt prezentate carierele celor mai talentaţi tineri jucători din 2009. Printre cele mai mari dezamăgiri, cap de listă figurează Fausto Rossi, braţ la braţ cu fratele lui Wesley Sneijder, Rodney, pierdut şi el prin mediocritate.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare