Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Din stradă, la Jocurile Olimpice: Baschetul 3x3 a fost sportul rege pe axa Iaşi – Cluj. Lecţie de viaţă la Iaşi, la concursul de aruncări libere

Din stradă, la Jocurile Olimpice: Baschetul 3x3 a fost sportul rege pe axa Iaşi – Cluj. Lecţie de viaţă la Iaşi, la concursul de aruncări libere

Baschet

Comentarii

Peste 500 de jucători au luat parte în week-end la un adevărat festival al sportului urban disputat în două oraşe diferite care s-au duelat de la distanţă în 3x3 City Challenge. Raiffeisen Bank Cluj Napoca Streetball by Regina Maria, găzduit de Iulius Mall respectiv Raiffeisen Bank Iaşi Streetball by Kaufland găzduit de Palas Iaşi au fost turneele care au animat week-end-ul şi le-au oferit clujenilor, respectiv ieşenilor şansa de a se întrece la noua disciplină olimpică.

Baschetul 3x3 se va juca în premieră la Tokyo 2020, acolo unde naţionalele României speră să se califice, unul dintre criterii fiind clasamentul pe naţiuni. Turneele Sport Arena Streetball oferă şansa jucătorilor români de a acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3x3, care se contabilizează şi în ierarhia pe naţiuni.

Dacă naţionala de băieţi a participat în weekend la Campionatele Mondiale din Filipine, fetele au jucat la turneul de la Cluj Napoca pentru Ştiinţa Bucureşti şi au câştigat turneul după o finală foarte disputată cu Agro Squad, scor final 16-14.

Momentul week-end-ului s-a petrecut însă la Iaşi, unde Adrian Alexiuc, un jucător de baschet în scaun rulant, a oferit o lecţie de viaţă tuturor participanţilor, câştigând concursul de aruncări libere la care s-au înscris peste 120 de concurenţi.

Echipele tradiţionale de baschet 3x3 au dominat ambele turnee la Open Masculin. La Iaşi, veteranii turneelor Sport Arena Streetball, Bogdan Sandu, Alin Spahiu, Catalin Bordei şi Catalin Vlaicu au bifat a treia finala la rand si al doilea titlu de campioni din acest sezon. Rapid Bucuresti a plecat de la Raiffeisen Bank Palas Iaşi Streetball cu un cec în valoare de 5000 de lei şi premii oferite de Nike.

La Cluj, Bogdan Amăriucăi, decanul de vârstă al participanţilor la categoria Open, 42 de ani, a ajuns până în finală cu echipa sa Leii Playball. Acolo însă Choco Loco, o altă echipă de tradiţie, cu Sergiu Souca, participant la prima finală mondială FIBA 3x3 din istorie, în 2012 şi Radu Paliciuc, component şi al echipei naţionale de baschet 5x5, s-au dovedit prea puternici pentru Lei şi au cucerit titlul după 21-10.

 

 

Afla mai multe despre: baschetfibaromaniaperformanta3la3 

viewscnt
Articole similare