Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dinamo a dat marea lovitură în era Cortacero! Contra a transferat un atacant DE TOP: "E rapid şi foarte inteligent!"

Dinamo a dat marea lovitură în era Cortacero! Contra a transferat un atacant DE TOP: "E rapid şi foarte inteligent!"galerie foto
Comentarii

Dinamo a anunţat zilele trecute transferul spaniolului Borja Valle Balonga, un fotbalist care teoretic ar reprezenta marea lovitură a campaniei de transferuri a lui Pablo Cortacero. De ce spaniolul este un mare câştig pentru Dinamo?

Fotbalistul spaniol Borja Valle a fost anunţat zilele trecute la Dinamo. El evoluează în banda stângă a atacului, dar poate juca şi ca atacant central şi este cotat la 800.000 de euro. De-a lungul carierei, el a evoluat pentru echipe precum Ponferradina, Celta Vigo B, CD Ourense, Real Oviedo şi Elche. De Deportivo la Coruna, Borja s-a despărţit la începutul lunii august. 

De ce Valle este marea lovitură a campaniei de transferuri a lui Contra? Pentru că Borja are o experienţă importantă la nivelul primelor două ligi din Spania, a lucrat cu antrenori valoroşi precum Pepe Mel, iar în urmă cu un sezon era cotat la 1.2 milioane de euro.

Cine este Borja Valle, noul atacant al "câinilor": "Polivalent, rapid şi foarte inteligent"

Fotbalistul adus de Cosmin Contra la Dinamo era văzut ca un transfer important pentru Deportivo la Coruna în 2016. Atacantul născut la Ponfferada provenea de la Real Oviedo, club cu care obţinuse promovarea în liga a doua spaniolă.

"Polivalent, rapid şi foarte inteligent, Borja este un fotbalist care poate acoperi uşor trei posturi: aripă stânga, aripă dreapta sau al doilea atacant. În unele meciuri la Oviedo, Valle a evoluat chiar şi ca atacant central, mobilitatea şi rapiditatea sa ajutându-l să marcheze de patru ori din acel rol" scria El Desmarque.

Timp de patru ani, Valle a jucat pentru Deportivo la Coruna, una dintre cele mai cunoscute formaţii din Spania. Debutul şi l-a făcut într-o deplasare în care l-a înlocuit chiar pe românul, Florin Andone. Partida cu Betis s-a terminat 0-0, dar a fost primul din cele 80 de meciuri disputate de Borja pentru Super Depor. A punctat în aceasta perioadă de 12 ori, cu menţiunea că în 2017 a jucat pentru Elche, acolo unde a înscris de 5 ori.

Experienţa sa la nivelul primelor două ligi din Spania este relevantă. Borja Valle a evoluat în 111 meciuri de "Segunda Division" şi în alte 24 de meciuri în La Liga. Alte 11 meciuri au fost disputate în Cupa Regelui Spaniei, competiţie în care a marcat de cinci ori.

Cotat la 800 de mii de euro în prezent, Valle intră în clasamentul celor mai bine cotaţi fotbalişti de la Dinamo. Cu excepţia lui Deian Sorescu, cotat tot la 800 de mii de euro, niciun alt fotbalist din lot nu are o cotă mai bună. Astfel, Borja Valle devine o piesă esenţială în angrenajul pe care îl gândeşte Cosmin Contra în Ştefan cel Mare.

Cei mai bine cotaţi cinci fotbalişti de la Dinamo

  • 1. Borja Valle şi Deian Sorescu (800 de mii de euro)
  • 2. Vlad Achim (500 de mii de euro)
  • 3. Isma Lopez (475 de mii de euro)
  • 4. Ante Puljic şi Diego Fabbrini (450 de mii de euro)
  • 5. Cătălin Straton (400 de mii de euro)

Pe lângă experienţa dobândită la nivelul primelor două ligi din Spania, remarcabil este faptul că Valle a lucrat cu antrenori cunoscuţi în Spania. Printre ei, Fernando Vazquez, Pepe Mel, Clarence Seedorf, Gaizka Garitano, Cristobal Parralo sau fostul tehnician de la Real Madrid Castilla, Alberto Toril.

Valle a marcat primul său gol în La Liga într-o deplasare la Bilbao, contra lui Athletic. Deportivo la Coruna câştiga în 2018 cu 3-2 pe San Mames, iar Borja marca la 25 de ani şi 9 luni primul său gol în La Liga.

Lavozdeasturias scria despre Valle: "A avut o copilărie dificilă, pentru că în paralel cu pregătirea pe care o desfăşura la campusul lui Villarreal se pregătea separat, pe banii familiei. Şi-a dorit să ajungă fotbalist şi a reuşit. Ulterior, la Ourense, avea doar 1000 de euro salariu, iar problemele financiare ale clubului l-au adus în situaţia de a sta timp de şase luni neplătit. A fost ajutat de coechipieri în acea perioadă. Ajunsese să-şi vândă ghetele pentru a putea continua să joace. Logodnica sa, Ana, i-a fost însă mereu alături. După ce a promovat cu Oviedo, Borja a putut să spună mândru: sunt fotbalist!"

"Are calităţi importante. Viteza de pătrundere cu mingea la picior este un upgrade important faţa de copilărie. Simte poarta, stă foarte bine în teren şi este genul de atacant inteligent, care intră bine în spaţii" mai scrie sursa citată despre Borja Valle, noul transfer al echipei Dinamo.

Valle a fost adus la recomandarea lui Cosmin Contra, un antrenor care stăpâneşte foarte bine fotbalul din Spania şi care cunoaşte foarte mulţi jucători din această zonă. Dinamo a prins un moment favorabil, iar influenţa lui Contra l-a deterunat pe Borja Valle, care avea discuţii avansate cu Real Zaragoza.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: borja vallecosmin contradinamo 

viewscnt
Articole similare