Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dinamo îşi pierde străinii. Narcisa Lecuşanu: ”Decizia este bună, dar un club care vrea să facă performanţă în Europa, pierde mult!”

Dinamo îşi pierde străinii. Narcisa Lecuşanu: ”Decizia este bună, dar un club care vrea să facă performanţă în Europa, pierde mult!”

Handbal

Comentarii

Intr-un interviu acordat Telekom Sport, fosta mare handbalistă, Narcisa Lecuşanu, a analizat situaţia extracomunitarilor de la Dinamo, formaţia care va fi cea mai afectată de decizia federală.

Federaţia Română de Handbal a decis să limiteze numărul extracomunitarilor la doar trei, la handbal masculin, măsură ce o loveşte din plin pe Dinamo.

Faptul că Dinamo Bucureşti ar putea să nu mai conteze pe o parte dintre extracomunitarii săi din lot, îi atrage atenţia fostei mari handbaliste, Narcisa Lecuşanu.

Ea crede că ideea este una bună, dar poate afecta în acelaşi timp prestaţiile cluburilor româneşti care vor să facă performanţă în Cupele Europene, o situaţie în care se regăseşte şi clubul Dinamo: "Sper să găsească soluţii. Nu pot să zic prea multe pentru că nici nu ştiu care sunt soluţiile ideale. Nu ştiu care a fost gândirea din spate şi de aceea îmi e greu să fac anumite comentarii pe această margine. Dar, dacă într-adevăr sunt tineri care pot înlocui aceşti străini din Liga naţională, eu cred că este o decizie bună a Federaţiei. Din păcate, dacă nu sunt aceşti tineri care pot înlocui aceşti străini. Pentru cluburile care îşi doresc să facă o figură frumoasă în cupele europene, nu este o soluţie bună." a spus Narcisa Lecuşanu.

”Este greu să pui acum un tânăr fără experienţă, chiar dacă are talent şi el trebuie să intre uşor în joc, să câştige în primul rând încredere în el, în echipă şi este o diferenţă foarte mare în ceea ce se joace în Liga naţională şi ceea ce se joace în cupele europene.  Nu mai zic de Liga campionilor care cu toţii ştim că e elită şia sta în toate sporturile, nu numai în handbal”

”Sincer nu ştiu care este filosofia echipelor care sunt în cupele europene pentru că acum vorbim de Dinamo, vorbim de Liga Campionilor şi aici trebuie să ai o elită destul de puternică pentru că atunci când îţi doreşti să ajungi în finale, de ce nu, Final Four. Pentru că asta e obiectivul tuturor celor care intră în această competiţie. Sigur, trebuie să îţi aranjezi lucrurile în aşa mod încât să te pliezi pe aceste criterii introduse de Federaţia Română de handbal şi este foarte greu. Este foarte greu pentru că atunci automat cresc costurile. Costuri pe care nu şi le permit echipele din România, aşa că trebuie să se ajungă la o înţelegere aici. Iar dacă ne gândim, probabil Federaţia a gândit o creştere a tinerilor noştri, e şi momentul să avem o Divizia A mult mai puternică şi acolo unde copii noştri se pot dezvolta, creşte şi , de ce hu, să sară la echipele de Liga naţională care joacă şi în cupele europene” a mai punctat fosta mare handbalistă.

Afla mai multe despre: lecuşanudinamo 

viewscnt
Articole similare