Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dinamo şi-a luat atacant crescut de Lazio. Transferul care revitalizează ofensiva lui Bonetti

Dinamo şi-a luat atacant crescut de Lazio. Transferul care revitalizează ofensiva lui Bonettigalerie foto

Dinamo București

Comentarii

Dinamo a anunţat transferul lui Cătălin Ţîră, fotbalist care vine în Ştefan cel Mare pentru a-şi redresa cariera.

Noul atacant de la Dinamo a crescut la Lazio Roma. Era anunţat drept o mare speranţă

Puţină lume îşi aduce aminte că noul atacant din Ştefan cel Mare, Cătălin Ţîră, a crescut în curtea celebrului club italian, Lazio Roma.

Atacantul român, care la acea vreme era considerat o mare speranţă, a marcat chiar de zece ori în cele 35 de meciuri disputate în tricoul formaţiei italiene, la nivel U19. Ajuns între timp la 27 de ani, atacantul care a mai trecut şi pe la Rapid sau fosta Viitorul Constanţa, pare gata să-şi redreseze cariera. Ştie că a primit o şansă importantă şi vrea să profite de ea: ”Am crescut la acest club, opt ani la juniori. Aici am fost copil de mingi prima dată. Mi s-a îndeplinit visul de a juca pentru echipe mea de suflet, pentru Dinamo, am mai spus-o şi mă repet, este echipa mea iubită. Mi se îndeplineşte un vis duminică, daca voi juca. Va fi un vis împlinit să înscriu împotriva lor, mai ales pentru clubul meu de suflet, Dinamo”, a declarat Cătălin Ţîră, în ziua în care a fost prezentat oficial la noua sa echipă.

Povestea lui Ţîră la Lazio Roma începe în 2010. Atacantul a semnat la vârsta de 16 ani cu formaţia de pe Olimpico, acolo unde era legitimat şi Ştefan Radu, devenit unul dintre cele mai importante nume din istoria clubului.

Il Tempo anunţa la acea vreme că Lazio ”a achiziţionat trei fotbalişti de mare viitor: Cătălin Ţîră, Nicholas Di Pietro şi Pedro Vitorino Fernandes Rosario”. Românul începuse fotbalul la Dinamo şi fusese adus în Italia de Udinese în 2009. În echipa pregătită la acea vreme de Alberto Bollini, Ţîră a evoluat alături de Danilo Cataldi, fotbalist care evoluează şi în prezent la Lazio.

A rezistat într-adevăr la Lazio timp de trei ani, apoi a semnat cu formaţia de primă ligă din Olanda, ADO Den Haag.

După un sezon în care nu a impresionat, Ţîră a ajuns la FC Braşov şi mai apoi la Chiajna şi Rapid. În 2016 s-a transferat la Neftchi Baku, iar mai apoi a bifat alte experienţe la Dunărea Călăraşi, Juventus Bucureşt, Viitorul Târgu Jiu, Luceafărul Oradea, Viitorul Constanţa, Episkopi, FC Voluntari şi Rapid. În 2021 a bifat o altă experienţă interesantă la Suduva, iar acum este pregătit de experienţa Dinamo, una pe care a mărturisit că şi-a dorit-o.

Afla mai multe despre: cătălin ţîrădario bonetti 

viewscnt
Articole similare