Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dinamo va atacă în instanţă decizia prin care FRH a redus numărul de extracomunitari: ”Visul nostru este să atingem performanţele lui CSM Bucureşti”

Dinamo va atacă în instanţă decizia prin care FRH a redus numărul de extracomunitari: ”Visul nostru este să atingem performanţele lui CSM Bucureşti”

Handbal

Comentarii

George Cosac, preşedintele lui CS Dinamo, a venit cu o poziţie oficială după ce FRH a limitat numărul extracomunitarilor la doa trei, la handbal masculin, măsură ce o loveşte din plin pe Dinamo.

Echipa de handbal masculin a lui Dinamo a început să conteze în Europa. În acest sezon al Ligii Campionilor, echipa din Ştefan cel Mare a reuşit un parcurs fabulos, reuşind să se califice în optimile competiţiie, unde o va întâlni pe PSG.

Însă bucuria dinamoviştilor a fost umbrită de o decizia controversată de FRH. Din sezonul următor, echipele de handbal masculin vor avea voie să aibă în lot maximum trei jucători extracomunitari. Măsura o loveşte din plin pe Dinamo, care are în lot opt extracomunitari, toţi foarte buni.

George Cosac, preşedintele luI CS Dinamo, a avut o întâlnire inclusiv cu Ionuţ Stroe - ministrul Tineretului şi Sportului. Într-un comunicat emis de Dinamo, George Cosac spune că Dinamo îşi va căuta dreptatea inclusiv în instanţele de judecată:

”În lumea sportului din care provin, la sfârşitul unei dispute, dai mâna cu advresarul chiar dacă adversarul a trişat, în încercarea de a rezolva problema.

Pe data de 4 martie, la invitaţia ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a avut loc o întâlnire la MTS între preşedintele CS Dinamo, George Cosac şi preşedintele FR de Handbal, Alexandru Dedu, pe marginea recentei decizii a Consiliului de Administraţie al FRH, privind criteriile de eligibilitate a jucătorilor străini în campionatul intern masculin, începând cu sezonul 2020-2021.

După întâlnire, Alexandru Dedu a ieşit în mass-media cu declaraţii ce lasă loc de interpretări incorecte. Pe marginea acestor declaraţii, dar şi a întregului context, preşedintele CS Dinamo, George Cosac, prezintă următorul punct de vedere:

”Da, la sfârşitul întâlnirii de la MTS am dat mâna cu Alexandru Dedu. În lumea sportului din care provin, la sfârşitul unei dispute, chiar dacă adversarul a trişat, chiar dacă arbitrul te-a dezavantajat, strângi mâna celui din faţa ta. Cu atât mai mult cu cât în acel moment eram în prezenţa unui ministru care ne-a invitat la discuţie. Nu sunt de acord cu decizia FRH. Ce vină au extracomunitarii noştri că sunt cei mai buni sau că joacă la cea mai bună echipă din ultimii patru ani din România?

Am uitat că până să intrăm în Comunitatea europeană noi, esticii, eram umiliţi la graniţa vesticilor de câte un soldat sau un subofiţer? Am uitat cum eram controlaţi şi trataţi ca nişte cetăţeni de mâna a doua doar pentru neşansa de a ne naşte dincolo de graniţă?

Ce facem noi azi? Oprim şansa de exprimare a celor ce vin de pe alte continente? Facem greşelile altora? Dacă interzicerea jucătorilor extracomunitari era strict în beneficiul jucătorilor români, aş fi fost un susţinător al ideii, pentru că mă consider un patriot. Dar, din punctul meu de vedere, această regulă nedreptăţeşte strict jucătorii extracomunitari, deoarece o echipă poate avea câţi comunitari doreşte. Deci, jucătorii români tot prin valoare îşi vor găsi locurile în echipă.

Astăzi, economia României şi forţa financiară a cluburilor nu permit legitimarea sportivilor (bărbaţi, pentru că există o diferenţă faţă de competiţia feminină) din ţările cu handbal dezvoltat din Europa. Câţi sportivi de lot naţional avem legitimaţi în România din ţări precum Germania, Franţa, Danemarca, Spania sau Norvegia? Aproape zero!

Azi, Saeid Heidarirad, Mousavi, Missaoui, Bannour, Alouini, Shebib, Nantes sau Zulfic au devenit idoli pentru sute de copii care practică handbalul şi au făcut ca mulţi care nu mai deschideau televizorul pentru a urmări un meci de handbal masculin, să aştepte cu nerăbdare meciurile echipei Dinamo. Ce facem azi? Îi trimitem acasă şi în schimbul lor să transferăm jucători comunitari la preţuri mult mai mari şi valoare mult mai mică.

Visul nostru, al întregii suflări dinamoviste, este să putem realiza performanţele echipei feminine CSM Bucureşti. Suntem pe drumul cel bun, dar departe de realizarea dezideratelor. Departe, pentru că bugetele între handbalul feminin şi cel masculin diferă foarte mult. Cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, primeşte numai 15% din cât câştigă Mikkel Hansen de la PSG. O totală nedreptate!

Sunt lângă echipa de handbal de foarte mulţi ani, din perioada în care îţi desfăşura activitatea în pribegie, la Braşov sau Călăraşi. Am fost onorat să devin preşedintele clubului la finele anului 2015, când echipa de handbal îşi dorea să redevină campioană după o pauză de zece ani, dar având bugetul asigurat doar până la începutul returului. Mă consider un norocos pentru că în 2016 echipa a câştigat primul titlu după acea pauză, urmând să deţină supremaţia pentru următorii patru ani. Rezultatele s-au realizat în condiţiile în care am crescut bugetul cu 500% până în ziua de azi. Sigur, această performanţă este în primul rând rodul jucătorilor, antrenorilor, conducătorilor echipei, dar şi al suporterilor noştri, care de fiecare dată au fost al optulea jucător, indiferent că am jucat acasă, sau în deplasare.

Cu siguranţă, nu vom renunţa să luptăm împotriva acestei decizii injuste, ce ne afectează şi vom merge să ne găsim dreptatea în instanţă, atacând decizia Consiliului de administraţie al FRH. La final, un mesaj pentru întreaga familie dinamovistă. Suntem în cel mai frumos moment al handbalului nostru din ultimii 30 de ani, cu un vârf al peformanţei neatins de nicio echipă masculină românească. Trebuie să rămânem uniţi şi să ducem acest proiect mai departe, la fel de performant, indiferent de câte legi şi reguli vor impune unii sau alţii doar pentru a ne pune frână”,
se arată în comunicatul emis de CS Dinamo.
 

Afla mai multe despre: george cosac 

viewscnt
Articole similare