Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Director general WADA: ”Grupul nostru de experţi va continua să monitorizeze laboratorul din Bucureşti”

Director general WADA: ”Grupul nostru de experţi va continua să monitorizeze laboratorul din Bucureşti”

Diverse

Comentarii

WADA a confirmat, luni, faptul că a ridicat suspendarea acreditării laboratorului antidoping din Bucureşti, precizând că va continua să monitorizeze laboratorul pentru a se asigura că funcţionează conform stardardelor înalte cerute de for.

“WADA se bucură să anunţe că acreditarea laboratorului din Bucureşti a fost reinstaurată. Îi mulţumim laboratorului pentru cooperarea pe parcursul acestui process. Suntem încrezători că laboratorul şi-a corectat deficienţele şi grupul nostru de experţi va continua să monitorizeze laboratorul pentru a se asigura că funcţionează conform standardelor înalte cerute de WADA”, a declarat directorul general al forului, Olivier Niggli, potrivit wada-ama.org.

WADA a precizat că laboratorul din Bucureşti îşi poate relua imediat toate activităţile antidoping, inclusiv analizele de urină şi de sânge.

Laboratorul de Control Doping din România a anunţat încă de vineri că WADA i-a ridicat suspendarea acreditării.

“Agenţia Mondială Anti-Doping (AMAD), conform deciziei Preşedintelui Comitetului Executiv din data 04.04.2019, a ridicat suspendarea acreditării Laboratorului de Control Doping din România.     

Grupul Experţilor Laboratoarelor AMAD (LabEG), în timpul întâlnirii de la Lausanne din perioada 09-11 martie 2019, a revizuit statusul acreditării Laboratorului de Control Doping din România, suspendat din data de 29 noiembrie 2017. LabEG a concluzionat că Laboratorul a rezolvat toate problemele care au condus la suspendarea acreditării şi, în plus, Laboratorul a corectat toate neconformităţile identificate în timpul vizitei de evaluare efectuată de AMAD în perioada 25-26 septembrie 2018.

Pe baza informaţiilor furnizate, LabEG a consimţit, în unanimitate, că Laboratorul a îndeplinit toate criteriile Comitetului Disciplinar pentru reinstaurarea acreditării şi a recomandat Comitetului Executiv al AMAD, în data de 19 martie 2019, ridicarea suspendării acreditării AMAD a Laboratorului.

Decizia Preşedintelui Comitetului Executiv al AMAD îşi produce efectele de la data emiterii, astfel că Laboratorul îşi va relua toate activităţile fără restricţii”, se arăta în comunicatul de vineri al conducerii Laboratorului de Control Doping din România.

Afla mai multe despre: dopingwada 

viewscnt
Articole similare