Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Discurs sincer al lui Mirel Rădoi: "O umilinţă! Mi-e ruşine, îmi cer scuze! Mă gândesc doar să limităm scorul cu Austria". Pleacă selecţionerul?

Discurs sincer al lui Mirel Rădoi: "O umilinţă! Mi-e ruşine, îmi cer scuze! Mă gândesc doar să limităm scorul cu Austria". Pleacă selecţionerul?

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi (39 de ani) a venit extrem de supărat la flash-interviul de după înfrângerea usturătoare cu Norvegia (0-4). Selecţionerul naţionalei a spus că toată ţara a trăit o umilinţă şi şi-a cerut scuze în direct la TV, apoi a vorbit despre faptul că n-are mari speranţe pentru următorul meci, cu Austria, având în vedere jocul prestat de tricolori, despre care consideră că nu s-au refăcut sută la sută după ce au pierdut cu Islanda.

Rădoi a fost extrem de sincer şi a spus că se gândeşte doar la cum să facă pentru ca România să nu piardă la scor la fel de mare contra Austriei, pe care tricolorii i-au învins în tur (3-2). Antrenorul a spus că România a arătat că şi cum ar fi o echipă de juniori, dar şi că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru rezultat. Rădoi n-a dat vina pe jucătorii săi.

România a pierdut cu Norvegia, 0-4 în deplasare, după ce Erling Haaland a reuşit un hat-trick, iar Alexander Sorloth a marcat şi el un gol.

"Nu ştiu ce aş mai putea spune... Mi-e ruşine de ruşinea voastră. Sunt multe de spus, dar o să încerc să mă rezum. E clar că atunci când joci de această manieriă nu poţi avea pretenţii de la o asemenea partidă. Mi-e straniu... Cum o echipă care a jucat 120 de minute, a făcut doar trei schimbări în primul 11, noi care am jucat doar 90 nu am putut fi mai proaspeţi. Nu pot remarca nimic, nici atitudine, nici reacţie. Nu o să mai iau de jucători, în continuare ne asumăm responsabilitatea. Vorbim de o umilinţă.



Nu neapărat atitudinea, cât jocul pe care voiam să-l prestăm. Să facem presing, să recuperăm mingea. Putem spune că n-a existat mare diferenţă între echipa cu Islanda şi cea din această seară. Nu ştiu ce scuze am putea să mai găsim.

Am văzut diferenţele, fizic, tactic, tehnic, psihologic. Dacă, oricum, rezultate nu avem probabil că cineva va trebui să-şi asume această schimbare de generaţie. Sincer, la ce gânduri mă trec acum, mă gândesc doar la o limitare de scor. Să nu păţin şi cu Austria ce am păţit în această seară. M-aţi rugat să fiu sincer, am fost. În momentul de faţă, la asta mă gândesc. Din punct de vedere mental, odaată cu necalificarea, am eşuat. Noi ca şi staff n-am reuşit să-i remontăm pe jucători. Am câştigat în Austria, dar la modul în care am jucat în această seară... Sincer, în momentul de faţă nu am foarte mari speranţe pentru meciul cu Austria.

Problema noastră nu este a adversarului, situaţia stă altfel, felul cum ne prezentăm noi. Aici e cea mai mare problemă, pierdere, după cele două partide. Astăzi chiar am arătat a fi juniori sau echipa a doua a Norvegiei. Cred că schimbarea nu trebuiau să mi-o arată mie, ci colegilor. Îmi cer scuze dumneavoastră, o ţară întreagă a suferit o umilinţă în această seară.

Este posibil să fie şi asta unul dintre motivele pentru care am pierdut. Am încercat să venim cu ceea ce noi gândim, ce a funcţionat la naţionala de tineret. Cineva trebuia să-şi asume şi lucrurile astea, cât şi implimentarea jucătorilor de la tineret la echipa mare. Eu cred că băieţii au arătat-o în primele două meciuri. Noi, dacă vom fi în continuare aici, vom încerca să jucăm în continuare la fel"
, a spus Mirel Rădoi, la conferinţa de presă.

Afla mai multe despre: mirel radoiselectionerromanianorvegia 

viewscnt
Articole similare