Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Discursul lui Mirel Rădoi după ce "tricolorii" au arătat o altă faţă în meciul cu Germania + Ce spune despre golul lui Ianis Hagi şi despre revanşa în faţa Armeniei

Discursul lui Mirel Rădoi după ce "tricolorii" au arătat o altă faţă în meciul cu Germania + Ce spune despre golul lui Ianis Hagi şi despre revanşa în faţa Armeniei
Comentarii

Germania s-a impus în faţa României cu 2-1, la Hamburg, în preliminariile Campionatului Mondial.

Naţionala lui Mirel Rădoi a avut un început de vis şi a deschis scorul în minutul 9 prin Ianis Hagi. La pauză  am condus cu 1-0, însă după revenirea de la cabine nemţii au marcat prin Gnabry (56) şi Muller (81).

România mai are de disputat 3 partide, din care, teoretic, ar putea scoate 9 puncte. Primul este cu Armenia, în Ghencea, iar după cu Islanda şi Liechtenstein.

Mirel Rădoi, selecţionerul României a vorbit despre partida de azi de la Hamburg, dar şi despre meciurile viitoare! 

Rădoi a fost supărat că a luat al doilea gol din fază fixă. Selecţionerul a dezvăluit că tricolorii au nevoie de recuperare din punct vedere mental.

"Nu aş fi fost supărat dacă golul de 2-1 venea dintr-un atac, dintr-o combinaţie. Dar aşa am luat gol din fază fixă, dintr-un moment static, într-un moment în care trebuia să fim precauţi.  Ca determinare nu cred că le putem reproşa ceva jucătorilor.

Nu ştiu dacă este cel mai bun meci de când sunt aici, pentru că am pierdut. Le-am spus jucătorilor că este păcat pentru efortul pe care l-au făcut, să pierdem dintr-o fază fixă. Urmează trei finale, unde depindem de noi. Aici s-ar putea să avem o problemă, trebuie să vedem cum îi vom recupera pe jucători din punct de vedere mental.

Golul lui Ianis a fost frumos, aşteptam să vedem un astfel de gol. Ianis poate să creeze astfel de faze. Avem trei finale acum, dacă le câştigăm o să terminăm pe locul 2. Băieţii meritau un punct în seara asta", a spus Mirel Rădoi, pentru ProTV.

Ce a declarat Mirel Rădoi la conferinţa de presă

Imediat după meci, selecţionerul României a susţinut şi conferinţa de presă oficială:

”După cum a decurs jocul din a doua repriză şi rezultatul final, se pare că nu prea bine, nu am fost prea inspirat. Ne aşteptam a doua repriză la jocul pe care l-a prestat Germania, ştiam că vor creşte sau vor încerca să crească ritmul de joc, că vor încerca să preseze mult mai bine, să compreseze mult mai bine spaţiile pentru că nu mai aveau nimic de pierdut. Din punctul ăsta de vedere, nu am făcut faţă ritmului chiar dacă în prima repriză am încercat să avem o posesie.

În repriza a doua cred că era previzibil pentru toată lumea că Germania va risca totul. Din păcate nu am ştiut să gestionăm momentele când să avem posesie şi când să jucăm minge lungă, să venim să recuperăm mingea a doua. Şi asta ne-a costat. Nu aş fi supărat de exemplu dacă aşa cum a decurs jocul în repriza a doua, Germania ar fi reuşit să ne marcheze gol dintr-o fază normală de joc şi nu dintr-un corner sau lovitură fixă, dintr-un moment static.

În momentul acela, fiecare jucător are un alt jucător în marcaj şi responsabilitatea în astfel de momente e mult mai mare. Asta nu înseamnă că cel care a greşit la faza aceea este vinovat pentru ce s-a întâmplat în seara asta pentru că se întâmplă astfel de momente” a mărturisit ulterior, Mirel Rădoi, la conferinţa de presă de după meci.

Selecţionerul aşteaptă revanşa contra Armeniei: ”În mod normal şi logic, aşa ar trebui (n.r să ne revanşăm cu Armenia). Indiferent de ce se întâmplă în momentul de faţă, noi va trebui să câştigăm cele trei partide rămase ca să putem să sperăm la locul doi. Adică noi în momentul de faţă, dacă Germania ar câştiga contra tuturor cum s-a întâmplat şi în seara asta şi ar fi logic, iar noi câştigăm cele trei partide, terminăm pe locul 2.

Nu mă încântă cu nimic că sumele de pe transfermarkt sunt aşa mari faţă de ce s-a întâmplat în seara asta şi faţă de lotul României. Mă deranjează că am avut oportunitatea unui meci egal şi printr-o greşeală nu am reuşit să plecăm cu punct. Singurul aspect de care pot să mă leg e că determinarea a fost la un nivel înalt. Asta înseamnă că va trebui să conteze şi la celelalte partide la fel, nu doar când jucăm cu naţionale foarte bune, foarte bine cotate, pentru că aici s-ar putea să intervină un moment psihologic în care noi să credem că putem juca bine doar de frică. Adică jucăm cu Germania sau cu altă naţională foarte bună, ne motivăm ca să nu luăm multe. Va trebui să avem determinate şi cu Armenia, Islanda, Liechtenstein, pentru că în situaţia în care vom arăta aşa, e clar că şi valoric, adversarii nu sunt ca Germania şi atunci putem avea de câştigat” a mai spus Mirel Rădoi, la conferinţa de presă de după meci.
 

Ianis Hagi a marcat la Hamburg, dar a rămas cu un gust amar după ce nemţii au întors rezultatul: ”Nici nu vreau să mă gândesc”

Afla mai multe despre: mirel radoinaţională românieinaţională germaniei 

viewscnt
Articole similare