Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Discuţia dintre Shuai Peng şi preşedintele CIO nu risipeşte îngrijorările WTA!

Discuţia dintre Shuai Peng şi preşedintele CIO nu risipeşte îngrijorările WTA!

Tenis

Comentarii

WTA a precizat, luni, că apelul video dintre jucătoarea de tenis Peng Shuai şi preşedintele CIO, Thomas Bach, nu este suficient pentru a risipi îngrijorările cu privire la soarta sportivei chineze, care a acuzat un fost înalt oficial guvernamental de viol, informează lequipe.fr.

Nici discuţia jucătoarei cu preşedintele CIO, Thomas Bach, prin apel video şi nici apariţiile ei la o cină cu prietenii, de sâmbătă, şi la un turneu de tenis pentru copii, de duminică, transmise de presa oficială chineză nu sunt suficiente pentru a linişti WTA cu privire la viitorul sportivei.

"A fost plăcut să o vedem pe Peng Shuai în videoclipurile recente, dar acestea nu răspund îngrijorării WTA cu privire la starea ei de bine şi la capacitatea sa de a comunica fără cenzură sau constrângere”, a declarat un purtător de cuvânt al asociaţiei jucătoarelor profesioniste de tenis.

Discuţia prin transmisiune video dintre fostul număr 1 mondial la dublu şi preşedintele CIO "nu schimbă apelul nostru pentru o adevărată anchetă transparentă şi echitabilă cu privire la acuzaţiile ei de viol, întrebarea care ne-a ridicat primele îngrijorări”, a continuat purtătorul de cuvânt al WTA.

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a avut, duminică, o discuţie prin apel video cu jucătoarea de tenis Shuai Peng, a cărei situaţie a stârnit controverse în ultima perioadă, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic.

La discuţia care a durat 30 de minute au participat şi Emma Terho, preşedinta Comisiei CIO a Sportivilor, şi Li Lingwei, membru CIO din China.

Shuai Peng a mulţumit CIO pentru grija arătată pentru ea şi a explicat că este bine şi în siguranţă, acasă la Beijing, însă a adăugat că vrea să i se respecte intimitatea în acest moment. De aceea preferă să îşi petreacă timpul cu prietenii şi familia. Ea va continua să fie implicată în tenis, sportul pe care îl iubeşte mult, a precizat CIO.

“M-a liniştit să văd că Peng Shuai era bine, ceea ce reprezenta îngrijorarea noastră principală. Ea părea să fie relaxată. I-am oferit susţinerea noastră şi să rămânem în legătură în orice moment convenabil pentru ea, ceea ce evident că a apreciat”, a declarat Emma Terho.

La finalul apelului, Thomas Bach a invitat-o pe Shuai Peng la masă în ianuarie 2022, când el se va afla la Beijing, iar sportiva a acceptat invitaţia. Cei doi au convenit ca la masă să vină şi Emma Terho şi Li Lingwei.

Afla mai multe despre: shuai pengwta 

viewscnt
Articole similare