Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dispar certurile dintre FCSB şi CFR Cluj, dar nu din acest sezon. Când apare VAR în Liga 1! Anunţul făcut de LPF

Dispar certurile dintre FCSB şi CFR Cluj, dar nu din acest sezon. Când apare VAR în Liga 1! Anunţul făcut de LPF

Superliga

Comentarii

Arbitrajul video este noutatea cea mai aşteptată din fotbalul românesc, iar Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat când vor dispune de VAR cluburile din Liga 1.

Termenul pentru introducerea VAR este începutul play-off-ului/play-out-ului din sezonul viitor

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) anunţă că termenul pentru introducerea sistemului de arbitraj video VAR este începutul play-off-ului/play-out-ului din sezonul viitor.

"În discuţiile cu Alexandru Deaconu am anticipat data pentru play-off-ul viitor, au de şcolarizat 50-60 de arbitri, cam până acolo se duce termenul. Noi nu avem ce face cu arbitrajele, suntem legaţi de mâini şi picioare, arbitrajele sunt la FRF", a declarat preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, într-o conferinţă de presă.

Secretarul general Justin Ştefan a afirmat că se va face o comisie comună LPF/FRF pentru implementarea VAR. "Se va face o comisie, un parteneriat, probabil zilele viitoare vom avea un acord. Termenul este clar, cel de începutul play-off-ului, play-out-ului sezonului viitor", a spus Ştefan. 

Cluburile din Liga 1 scapă fără să plătească în primul an

"Nu se va apela la drepturile financiare ale cluburilor de Liga I şi nici nu se vor percepe taxe suplimentare pentru implementarea sistemului VAR în primul an. Cluburile au şi menţionat că ar fi de acord ca din cotizaţia anuală pe care o plătesc către LPF de aproximativ 20 de mii de euro ca aceşti bani să se ducă în acest proiect. Până la finalul lunii aprilie vor fi finalizate toate procedurile legale privind semnarea unui contract între toate părţile angrenate. Dacă la finalul lunii aprilie vom fi gata, dacă LPF va reuşi să identifice cei 250 de mii de euro necesari pentru a cofinanţa acest proiect, FRF deja dispune de aceste resurse financiare, să putem să semnăm acest contract între toată părţile angrenate", anunţa Răzvan Burleanu.  

 

Afla mai multe despre: lpfvararbitraj videojustin stefan 

viewscnt
Articole similare