Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Divergenţe în privinţa reluării campionatului! "E un pericol pentru cariera jucătorilor". Planul LFP pentru meciurile rămase

Divergenţe în privinţa reluării campionatului! "E un pericol pentru cariera jucătorilor". Planul LFP pentru meciurile rămase

Ligue 1

Comentarii

Uniunea Naţională a Fotbaliştilor Profesionişti din Franţa (UNFP) consideră că nu ar fi rezonabil să se prevadă o reluare a meciurilor fără să se fi efectuat mai întâi o analiză colectivă, informează lefigaro.fr. Potrivit sindicatului, este urgent să se ia în considerare toate opţiunile posibile şi condiţiile acestora, înainte de a decide reluarea sezonului întrerupt de pandemia de coronavirus.

"Există un risc pentru sănătatea tuturor şi un pericol pentru cariera jucătorilor", arată sindicatul.

UNFP declară că riscul legat de răspândirea în teritoriu a virusului este inevitabilă chiar şi cu stadioane cu porţile închise, deoarece campionatele au loc pe întreg teritoriul naţional.

"Faptul că sportivi cu un nivel scăzut de pregătire fizică joacă meciuri cu miză mare îi pune într-un mare risc de accidentare, care ar putea destabiliza un sezon şi un club şi le-ar putea compromite cariera. Mai ales că sezonul următor va începe într-un ritm aproape infernal, având ca punct culminant turneul final al CE prevăzut pentru vara anului 2021", a adăgat UNFP.

Trei sferturi dintre jucătorii campionatelor profesioniste franceze se tem de o accidentare în cazul unei reluări a meciurilor şi de riscului de răspândire a virusului.

În replică, liga profesionistă franceză nu se abate de la planul său de a relua meciurile la 17 iunie.

"Biroul Consiliului de Administraţie a votat în unanimitate, la 10 aprilie, un proiect privind reluarea campionatelor Ligue 1 şi Ligue 2. Una dintre ipoteze prevede în special finalul campionatelor 2019/2020 (cu excepţia barajelor) în 25 iulie şi o reluare în 22 şi 23 august a sezonului 2020/2021. Aceeaşi ipoteză prevede o reluare a sezonului 2019/2020 la 17 iunie 2020", se arată într-un comunicat.

LFP explică, de asemenea, în acelaşi comunicat de presă, că aşteaptă modalităţile de relaxare a restricţiilor din partea guvernului, precum şi recomandările UEFA.

 

 

Afla mai multe despre: ligue 1 

viewscnt
Articole similare