Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Doar aşa putem învinge acest virus”. Cum înfruntă Cosmin Contra pandemia din Spania şi când am putea avea din nou fotbal | EXCLUSIV

„Doar aşa putem învinge acest virus”. Cum înfruntă Cosmin Contra pandemia din Spania şi când am putea avea din nou fotbal | EXCLUSIV
Comentarii

Cosmin Contra urmăreşte din Spania revagiile pe care le face coronavirusului. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Telekom Sport, fostul selecţioner a povestit cum încearcă să se protejeze şi care sunt previziunile sale în privinţa reluării competiţiilor.

Situaţia dramatică din Spania continuă în ciuda măsurilor dure pe care le iau autortităţile iberice. Până la această oră, Spania a înregistrat 95,923 de cazuri de coronavirus, dintre care 8,464 de decese şi 19,259 pacienţi recuperaţi.

„Situaţia este destul de gravă şi destul de grea aici în Spania. Se iau măsuri tot mai stricte şi sperăm ca vârful acestei epidemii să scadă la sfârşitul acestei săptămâni, dar din păcate, încă epidemia face ravagii din cauză că spitalele sunt supraaglomerate, secţiile de terapie intensivă nu mai au paturi şi nu mai pot ajuta toţi pacienţii care vin în stare gravă. D-aia mor foarte mulţi oameni. 

Eu sunt bine, am norocul să trăiesc într-o zonă cu linişte, lumea respectă această stare de urgenţă, sunt responsabili, nu ies foarte mult pe stradă, ieşim la 5-6 zile să facem cumpărături, când ieşim se respectă exact ceea ce ne recomandă guvernul, să stăm la o distanţă de un metru jumătate, doi metri, cu mânuşi, cu măşti. Nu e uşor să stai de două săptămâni închis în casă, să nu poţi să ieşi, dar suntem responsabili toţi pentru că doar aşa putem să învingem acest virus”, a declarat Cosmin Contra pentru Telekom Sport.

În ciuda dificultăţilor pe care le întâmpină societatea şi fotbalul din cauza pandemiei, fostul selecţioner consideră că sezonul se va încheia pe teren.

„E o recomandare UEFA şi sunt sigur că nu mai sunt foarte multe etape, mai sunt zece, aici în Spania se discuta de exemplu şi în majoritatea ţărilor nu mai sunt foarte multe etape de disputat şi dacă se va va relua la sfârşitul lui mai, se pot termina până la sfârşitul lui iunie se pot termina sigur pe teren aceste campionate. 

Eu zic că la mijlocul - sfârşitul lui mai, la cum se vorbeşte, se pot relua campionatele, dar se va juca toată luna iunie, se vor introduce din 3 în 3 zile meciuri, echipele sunt obişnuite să joace din 3 în 3 zile, sigur  se va găsi o soluţie şi campionatele se vor termina pe teren”
, a mai adăugat fostul selecţioner al României.

Afla mai multe despre: contraspaniacorona virus 

viewscnt
Articole similare