Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Doi angajaţi ai laboratorului antidoping din Bucureşti au fost concediaţi pentru că au falsificat rezultatele unor teste!

Doi angajaţi ai laboratorului antidoping din Bucureşti au fost concediaţi pentru că au falsificat rezultatele unor teste!

Diverse

Comentarii

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a stabilit că doi angajaţi ai laboratorului antidoping din Bucureşti au falsificat rezultatele unor teste pentru a-i proteja pe sportivii dopaţi. Cei doi au fost concediaţi, iar laboratorul a fost suspendat

Laboratorul de la Bucureşti a fost suspendat de WADA la finele lunii noiembrie 2017, din cauza unor nereguli, iar suspendarea nu a fost ridicată nici după un an. Şeful serviciului de investigaţii din cadrul agenţiei internaţionale, Gunter Younger, a povestit cum a început ancheta după ce un avertizor de integritate (whistleblower) a contactat WADA, făcând unele afirmaţii despre laborator.

„Noi am început o investigaţie, ne-am uitat pe e-mailuri şi am discutat cu nişte oameni. Am putut stabili că a existat cu adevărat o acoperire, a cel puţin două eşantioane, am putut spune categoric”, a afirmat Younger. „Am putut stabili că directorul şi directorul adjunct au fost implicaţi în acoperire”, a continuat el, potrivit Reuters.

Younger, un ofiţer al poliţiei din Munchen care a lucrat pentru Europol şi Interpol, a indicat că Guvernul României a îndepărtat din funcţie persoanele implicate.

Oficialul a spus şi că nu s-a stabilit, încă, de ce au manipulat cei doi angajaţi ai laboratorului probele, dar a lăsat să se înţeleagă că ar fi acţionat la instrucţiunile altor persoane. „Suntem încrezători că până la sfârşitul anului vom avea un rezultat, dar atunci vom spune în primul rând guvernului dacă există destule dovezi şi apoi vom vedea cum va reacţiona guvernul. Trebuie să fie cel puţin încă o persoană (implicată)”, a adăugat el.

Potrivit lui Younger, unitatea sa, înfiinţată în 2016, a înregistrat până acum 434 de cazuri, venite în urma semnalărilor avertizorilor de integritate, în acest moment fiind în curs de desfăşurare cinci investigaţii.

Afla mai multe despre: dopingbucuresti scandalconcedieri 

viewscnt
Articole similare