Experiențe împreună.
You are here:

Becali s-a decis! Doi fotbalişti de la Viitorul sunt pe lista priorităţilor pentru sezonul viitor

Becali s-a decis! Doi fotbalişti de la Viitorul sunt pe lista priorităţilor pentru sezonul viitorgalerie foto

FCSB

Comentarii

Gigi Becali vrea ca FCSB să nu mai aibă nicio emoţie pentru sezonul viitor. Prin urmare, este decis să facă tot posibilul pentru a nu mai rata campionatul.

Patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali a pus ochii pe doi dintre fotbaliştii importanţi de la Viitorul Constanţa. Aceştia ar putea reprezenta primele două mutări importante pe piaţa transferurilor în Liga 1, după reluarea activităţii oprite temporar de teribila pandemie de coronavirus.

Gigi Becali vizează două noi transferuri de la Viitorul. Ghiţă şi Boboc la pachet la FCSB?

Deşi l-a transformat pe Andrei Chindriş în principala ţintă pentru întărirea defensivei, Gigi Becali s-ar fi reorientat, susţin surse din apropierea clubului. Mai ales în condiţiile în care situaţia lui Planic este neclară. Contractul lui Bogdan Planic cu FCSB este unul special. Expiră în vara lui 2021, însă pentru a se intra în ultimul an de contract, sezonul competiţional 2020/2021, ambele părţi trebeuie să fie de acord. În caz contrar, înţelegerea se finalizează în vara lui 2020. Şi se pare că Bogdan Planic s-a săturat de tot ce înseamnă FCSB. Sârbul îi forţează mâna lui Gigi Becali şi ţine strâns de salariul său - 12.000 de euro  - în speranţa că îl va scoate din sărite de Gigi Becali şi îl va introduce şi pe el în şomaj tehnic.

Latifundiarul din Pipera pare convins că investiţia în doi jucători tineri precum Virgil Ghiţă şi Radu Boboc poate fi mai avantajoasă pe termen lung. Preferă o sumă mai mare pentru cei doi internaţionali de tineret, decât una la fel de mare pentru Chindriş. Cei doi fotbalişti, nu vor fi uşor de transferaţi de la Viitorul Constanţa, club cu care FCSB are o relaţie apropiată, dar care vinde foarte scump. Şi pe bună dreptate, pentru că Viitorul pare în acest moment, clubul din Liga 1 care produce cei mai mulţi fotbalişti tineri, de mare perspectivă din fotbalul românesc.

Internaţionali tineret amândoi, atât Ghiţă, cât şi Boboc sunt ţinte mai vechi ale patronului de la FCSB. Fundaşul central Virgil Ghiţă este evaluat la 1 milion de euro şi a fost promovat la prima echipă de Gică Hagi în 2017. Are 17 meciuri disputate în actuala stagiune a Ligii 1 şi un gol marcat.

Ghiţă a mai jucat alte două meciuri în Europa pentru Viitorul Constanţa. Impresionează prin plasament şi rapiditatea cu care se mişcă, având un plus real şi în duelurile unu contra unu. În condiţiile în care viitorul lui Bogdan Planic este nesigur la FCSB, Ghiţă ar urma să fie principala ţintă pentru defensiva roş-albaştrilor şi viitorul partener al lui Bogdan Miron în centrul apărării.

Radu Boboc are 20 de ani şi s-a născut la Craiova. Este cotat la 1.3 milioane de euro şi a fost promovat de Gheorghe Hagi în 2018. 9 prezenţe are Boboc în Naţionala U21 a României, după ce a fost o prezenţă constantă la toate categoriile de vârstă ale echipelor naţionale, de la U15 la U19. Boboc a jucat în 27 de meciuri în acest sezon, a marcat două goluri şi a oferit trei pase decisive.

Dincolo de faptul că este un provider foarte bun pentru coechipierii săi, Boboc are viteză şi face foarte bine ambele faze ale jocului. Mai are trei ani de contract cu Viitorul Constanţa, iar de serviciile sale s-au interesat deja şi câteva echipe din străinătate. Un mare avantaj pe care îl poate aduce Radu Boboc la FCSB este polivalenţa sa, una remarcată şi de Gigi Becali. Radu joacă în principiu în banda dreaptă şi poate fi o concurenţă serioasă pentru Valentin Creţu. Dar fundaşul născut în 1999 are şi avantajul de a putea evolua atât în centrul defensivei (ajutat şi de fizicul său impunător) dar şi în flancul stâng.

Din cele 44 de meciuri jucate la nivelul primei ligi din România, Boboc a bifat 36 de meciuri ca fundaş dreapta, 5 meciuri ca fundaş stânga şi 3 meciuri ca fundaş central.

O polivalenţă care poate ajuta mult o defensivă a FCSB-ului în care Planic şi Momcilovic sunt ca şi plecaţi, iar Claudiu Belu (actualmente împrumutat) are şanse mici să mai revină la FCSB.

FCSB transferă din nou la Viitorul. Gigi Becali este decis să-i aducă pe cei mai buni fundaşi ai constănţenilor

În principiu, FCSB ar trebui să plătească pentru Ghiţă şi Boboc cel puţin 2 milioane de euro. O sumă la care se vor adăuga procente dintr-un viitor transfer în străinătate.

Există şi varianta ca Gigi Becali să includă în tranzacţia Boboc-Ghiţă, unul sau doi jucători pe placul celor de la Viitorul Constanţa.

Unul dintre numele care au atras atenţia constănţenilor este cel al lui Ovidiu Horşia, actualmente împrumutat la Poli Iaşi. El ar putea fi cedat la Viitorul, dar apropiaţii lui Gigi Becali se opun unui transfer definitiv al tânărului fotbalist. Gabriel Simion şi Ionuţ Vînă sunt alte nume interesante pentru gruparea din Ovidiu.

viewscnt
Articole similare
FOTO Fosta iubita a lui Ilie Dumitrescu face furori pe plajele din Maldive