Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Doi finanţatori lângă Gică Hagi la Farul Constanţa! Oficial: schimbare importantă în conducere. Cine are cea mai mare putere

Doi finanţatori lângă Gică Hagi la Farul Constanţa! Oficial: schimbare importantă în conducere. Cine are cea mai mare putere

Farul Constanța

Comentarii

Brand-ul Farul Constanţa a reapărut în Liga 1 după mulţi ani, iar clubul are, oficial, un nou acţionariat. În continuare, Gică Hagi deţine puterea şi are cele mai multe acţiuni, iar alături îi sunt două persoane importante. În Monitorul Oficial al României au fost publicate ultimele informaţii privind acţionarii echipei.

În această vară, Liga 1 a câştigat o echipă de tradiţie. Viitorul şi Farul Constanţa s-au unit, după cum au anunţat oficialii şi a apărut societatea FCV Farul Constanţa SA, care va juca în competiţii cu numele şi emblema echipei fanion a oraşului de la malul mării. O schimbare a avut loc în acţionariat după ce părţile şi-au dat acordul. 

Cine sunt acţionarii de la FCV Farul Constanţa SA

În club au apărut oameni din echipele care s-au unit. În Monitorul Oficial al României a fost publicată hotărârea nr. 74, din 14 iulie 2021, a Adunării Generale Extraordinare a acţionarilor, 

Oficial, clubul are trei acţionari: 

  • Gheorghe Hagi - 134.850 de acţiuni, reprezentând 89,90% din capitalul subscris şi din participarea la beneficii şi pierderi. 
  • Ciprian Marica, cel care a preluat Farul şi a susţinut-o în Liga 2, 15.000 de acţiuni, reprezentând 10% din capitalul subscris şi din participarea la beneficii şi pierderi.
  • Zoltan Iaşko, unul dintre oamenii de încredere ai "Regelui", 150 de acţiuni, reprezentând 0,10% din capitalul subscris şi din participarea la beneficii şi pierderi. 

La Viitorul Constanţa, doar Gheorghe Hagi şi Zoltan Iaşko, unul dintre cei mai vechi colaboratori ai săi, figurau în acţionariat. Atunci, primul era acţionar majoritar, cu  99,90%, al doilea a fost minoritar, ca acum, cu 0,10%.

În aceeaşi hotărâre, se menţionează că UniCredit Bank a acordat societăţii din Liga 1 în mod legal şi statutar, în unanimitate, prelungirea cu 12 luni a creditului în valoare de 2.500.000 lei şi majorarea acestuia până la valoarea de 5.000.000 lei, în acest scop încheierea şi executarea de către FCV Farul Constanţa SA, în calitate de împrumutat, a unui act adiţional la contractul de credit cu banca, în calitate de creditor.    

Echipa dă semne de viaţă cu Gică Hagi pe bancă

Situaţia pare că s-a reglat şi pe plan sportiv. Fostul decar al naţionalei a revenit pe banca tehnică, după ce a luat o pauză în sezonul trecut. Farul Constanţa este pe locul al cincilea în prima ligă, cu opt puncte, după cinci etape disputate. 

Vineri, de la 21:30, are loc meciul dintre echipa de la malul mării şi Dinamo Bucureşti, în direct pe Telekom Sport 1 şi Telekomsport.ro. La această partidă s-au vândut toate biletele puse la dispoziţie de organizatori. 
 

Afla mai multe despre: farul constantagica hagizoltan iascociprian maricafarul constanta finantatorigica hagi farul constanta 

viewscnt
Articole similare