Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Doi parlamentari turci au sărit în apărarea lui Marius Şumudică. Discurs vehement după atacul grobian la care a fost supus antrenorul român

Doi parlamentari turci au sărit în apărarea lui Marius Şumudică. Discurs vehement după atacul grobian la care a fost supus antrenorul român

Stranieri

Comentarii

Doi deputaţi din Turcia au sărit în apărarea lui Marius Şumudică după ce Erman Toroglu l-a făcut ”ţigan” şi ”cerşetor” pe antrenorul român, într-o emisiune TV. Cei doi sunt deputaţi romi în parlamentul Turciei şi unul dintre ei face parte din partidul AKP - în fruntea căruia se află preşedintele Recep Erdogan.

Derapajul lui Erman Toroglu la o emisiune TV din Turcia i-a atras o plângere penală. Deputaţii romi Ozcan Purcu (partidul CHP) şi Izmir Cemal Bekle (partidul AKP) au anunţat că au depus o plângere penală împotriva lui Erman Toroglu, după ce acesta l-a numit pe Marius Şumudică ”ţigan” şi ”cerşetor”.

Doi deputaţi din Turcia au sărit în ajutorul lui Marius Şumudică. Plângere penală pentru Erman Toroglu

Afirmaţiile făcute de Erman Toroglu despre Marius Şumudică n-au rămas fără ecou. Ozcan Purcu şi Izmir Cemal Bekle, doi deputaţi romi din parlamentul Turciei, au sărit în apărarea lui Marius Şumudică şi au anunţat că declaraţiile făcute de vedeta TV sunt extrem de jignitoare. Aceştia susţin că au depus o plângere penală ”împotriva acestui comportament fascist”, scrie publicaţia Cumhuriyet.

Cei doi vor fi susţinuţi în demersul lor de mai multe ONG-uri care apără drepturile romilor din Turcia, dar şi de mai mulţi politicieni, mai scriu jurnaliştii turci.



Interesant este că unul dintre cei doi deputaţi, Izmir Cemal Bekle, face parte din partidul AKP, care este condus de Recep Erdogan, preşedintele Turciei. Imediat după incidentul de la PSG - Istanbul Başakşehir, Erdogan a avut o reacţie vehementă la adresa lui Sebastian Colţescu, pe care l-a acuzat de rasism.

Ozcan Purcu, celălalt deputat care a sărit în apărarea lui Marius Şumudică, are şi el o istorie interesantă. În 2001, Ozcan Purcu a intrat în Partidul Republican din Turcia (CHP) şi în 2015 a devenit primul parlamentar de etnie romă in istoria Turciei.

Erman Toroglu şi declaraţia care i-a atras o plângere penală

Înainte ca Marius Şumudică să fie demis de la Gaziantep, Erman Toroglu a avut un derapaj incredibil la adresa antrenorului român. Întrebat despre negocierile dintre Gaziantep şi Marius Şumudică, Erman Toroglu s-a lansat într-un atac uluitor:

”Antrenorul ăsta e plin de figuri, joacă teatru. Nu am mai văzut aşa ceva, unde se crede? Se comportă ca un ţigan, e un ţigan”, a spus Erman Toroglu, un fost jucător turc. "Nu mai vorbiţi aşa!", a fost reacţia moderatorului, dar acesta nu s-a potolit. ”Dar cum să-i spun altfel, să-l numesc cerşetor?”, a adăugat Toroglu, spre stupefacţia tuturor.

Dacă autorităţile din România încă nu au avut o reacţie, cele din Turcia au sancţionat imediat gestul. Ozcan Purcu şi Izmir Cemal Bekle au sărit în apărarea lui Marius Şumudică şi speră acum că Erman Toroglu va răspunde penal pentru acele afirmaţii.

Afla mai multe despre: marius sumudica 

viewscnt
Articole similare