Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Doi români iau startul în Campionatul Mondial de raliuri

Doi români iau startul în Campionatul Mondial de raliuri

Auto

Comentarii

Campion mondial de juniori în 2016, Simone Tempestini ia startul în aceste zile în al doilea său sezon în WRC - campionatul mondial de seniori la raliuri. Pilotul clujean cu origini italiene va avea în premieră un copilot român în Campionatul Mondial. Tânărul Sergiu Itu (25 ani) este băiatul fostului campion naţional de raliuri Sebastian Itu.

Câştigător detaşat în primele 2 etape din campionatul naţional (Raliul Braşovului şi Transilvania Rally), Simone Tempestini abordează cu mult optimist Raliul Portugaliei, una dintre cele mai spectaculoase curse din lumea motorsportului. 
 
La volanului unui Ford Fiesta R5, vârful de tehnologie al producătorului american, dublul campion al României a efectuat zilele trecute mai multe teste în apropierea oraşului Fafe, oraşul lângă care se află şi proba specială cu acelaşi nume şi cea care este emblema Raliului Portugaliei - un loc în care, doar ca să vada o săritoare, se strâng mii de fani.

Inclus în calendarul WRC încă din 1971, anul de debut al Campionatului Mondial, Raliul Portugaliei este considerat unul dintre cele mai dure curse din motorsport din cauza traseului lung şi a probelor foarte casante pentru maşinile din competiţie.

Afla mai multe despre: autoraliuri 

viewscnt
Articole similare