Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Doliu în fotbalul românesc. Gheorghe Iamandi, fost atacant la Dinamo şi Delta Tulcea, a decedat

Doliu în fotbalul românesc. Gheorghe Iamandi, fost atacant la Dinamo şi Delta Tulcea, a decedat

Superliga

Comentarii

Fostul atacant al lui Dinamo şi al celor de la Delta Tulcea, Gheorghe Iamandi, a decedat. Urma să împlinească 67 de ani la data de 7 aprilie.

Gheorghe Iamandi a decedat la vârsta de 66 de ani

Fostul atacant dinamovist Gheorghe Iamandi a murit, marţi, 6 februarie, cu două luni înainte să împlinească 67 de ani, a anunţat FC Dinamo.

Gheorghe Iamandi şi-a început cariera profesionistă în 1978, la FC Delta Tulcea, unde a evoluat în 40 de meciuri şi a marcat 34 de goluri.

S-a alăturat clubului Dinamo în sezonul 1983-1984, unde a şi intrat pe teren în minutul 77 al returului cu Liverpool, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. A marcat 5 goluri pentru Dinamo Bucureşti în cele 19 partide în care a jucat.

A lăsat Bucureştiul pentru Tulcea, oraş de care ”s-a îndrăgostit iremediabil”

Cariera de jucător şi-a încheiat-o acolo unde a şi început-o, la FC Delta Tulcea, în 1989, aceeaşi şi singura echipă unde a luat loc şi pe banca tehnică, în perioada 2011-2013, când gruparea din nordul Dobrogei evolua în Liga 2. A lucrat şi ca poliţist în municipiul Tulcea.

Clubul tulcean, de care s-a legat o mare parte din activitatea fotbalistică a lui Gheorghe Iamandi, a anunţat şi el trecerea în nefiinţă a fostului atacant.

”Astăzi a plecat dintre noi, Gică Iamandi!

Un caracter puternic, un luptător, un fotbalist ce a umplut de bucurie sufletele a mii de tulceni, ultimul şi cel mai mare reprezentant al epocii romantice a fotbalului tulcean!

Bucureştean fiind, s-a îndrăgostit iremediabil de Tulcea, care l-a adoptat şi l-a iubit fără nici o îndoială! 

A lăsat în urma lui amintiri frumoase, generaţii întregi încă mai visează şi îşi amintesc cu nostalgie de reuşitele lui şi stadioanele arhipline!

Va rămâne mereu în inimile noastre! Condoleanţe întregii familii, suntem alături de ei!”, a transmis clubul Delta Tulcea, în mediul online.

Afla mai multe despre: dinamogheorghe iamandidelta tulceasuperliga 

viewscnt
Articole similare