Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Doliu în lumea fotbalului! Legendarul Gordon Banks a murit la 81 de ani! Reperele unei cariere fabuloase

Doliu în lumea fotbalului! Legendarul Gordon Banks a murit la 81 de ani! Reperele unei cariere fabuloasegalerie foto

Special

Comentarii

Lumea fotbalului este din nou în doliu, după ce unul din eroii naţionalei Angliei de la CM 1966, portarul Gordon Banks, s-a stins din viaţă la 81 de ani, după o lungă bătălie cu cancerul.

Campion mondial cu Anglia în 1966 (singurul titlu mondial al britanicilor), Banks a apărat poarta "Albionului" timp de aproape un deceniu, între 1963 şi 1972, perioadă în care a strâns 73 de selecţii.

Cariera sa a fost întreruptă brusc, în 1972, după un accident auto în urma căruia şi-a pierdut vederea la ochiul drept.

În ultimii ani, Banks a suferit de cancer şi a pierdut bătălia cu necruţătoarea boală pe 12 februarie 2019, având alături apropiaţii şi familia.



"Am aflat vestea că Gordon a murit cu multă tristeţe! Unul dintre cei mai buni din istorie! Mă gândesc în mod special la Ursula, Julia, Wendy şi Robert. Sunt întristat pentru lumea fotbalului, pentru Stoke City şi pentru Anglia! Îi vom simţi lipsa", a declarat Sir Geoff Hurst, autor al unui hat-trick în finala CM 1966 cu Germania de Vest (4-2), conform Daily Mail.

În poartă împotriva României la CM 1970
Banks a reprezentat Anglia la trei turnee finale: CM 1966, EURO 1968 şi CM 1970. În Mexic, Anglia a făcut parte din aceeaşi grupă cu România, iar Gordon Banks a fost titular în confruntarea cu tricolorii, câştigată de campioana mondială en-titre de la acea dată, scor 1-0.

 

Născut la Sheffield, el şi-a început cariera la Chesterfield înainte de a pleca, pentru 7.000 de lire sterline, la Leicester în 1959.

La Leicester, Banks s-a impus ca portarul numărul 1 din Anglia, iar prima selecţie a avut-o în 1963.

El şi-a încheiat cariera în 1973, la Stoke City.

Afla mai multe despre: gordon banks 

viewscnt
Articole similare