Experiențe împreună.
You are here:

Doliu în NBA. Legendarul antrenor Jerry Sloan a murit la vârsta de 78 de ani

Doliu în NBA. Legendarul antrenor Jerry Sloan a murit la vârsta de 78 de anigalerie foto

NBA

Comentarii

Jerry Sloan, legendarul antrenor al echipei Utah Jazz, a încetat din viaţă, la 78 de ani, el suferind de boala Parkinson, a anunţat fostul său club, citat de presa internaţională.

Jerry Sloan a pregătit-o timp de 23 de ani, între 1988 şi 2011, pe Utah Jazz, dublă finalistă NBA în 1997 şi 1998, învinsă de fiecare dată de Chicago Bulls, condusă în teren de Michael Jordan. Ca antrenor, Sloan a fost inclus în Hall of Fame-ul NBA.

Cu 1.223 de succese, Sloan este pe locul 4 pe lista tehnicienilor cu cele mai multe victorii în istoria NBA. El a fost primul antrenor care a obţinut 1.000 de victorii cu o singură echipă şi al cincilea din istoria NBA care a înregistrat 1.000 de victorii.

"Jerry Sloan va fi întotdeauna sinonim cu Utah Jazz. (...) Îi suntem atât de recunoscători pentru ce a realizat aici şi pentru deceniile de devotament, loialitate şi tenacitate pe care le-a adus clubului nostru", a declarat clubul de care el şi-a legat cel mai mult numele.

Ca jucător, Sloan a evoluat timp de zece ani la Chicago Bulls, după înfiinţarea acestei grupări în 1966. El şi-a început cariera de antrenor la Bulls, un an ca antrenor secund, apoi ca principal între 1979 şi 1982. Tricoul cu numărul 4 pe care l-a purtat în cariera sa la Chicago a fost primul retras de Bulls, în 1978.

viewscnt
Articole similare