Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Doliu uriaş în fotbalul internaţional! Gerd Muller s-a stins din viaţă. „Bombardierul” neamţ a avut o carieră impresionantă

Doliu uriaş în fotbalul internaţional! Gerd Muller s-a stins din viaţă. „Bombardierul” neamţ a avut o carieră impresionantăgalerie foto
Comentarii

Fabulosul Gerd Muller, lovit de o formă gravă de Alzheimer de ani buni, a încetat azi din viaţă la vârsta de 75 de ani.

Gerd „Der Bomber” Muller le dă şi acum fiori atacanţilor din zilelele noastre: 68 de goluri în 62 de apariţii pentru naţionala Germaniei de Vest şi 365 de goluri în 427 de meciuri jucate în Bundesliga, doar două dintre cifrele uluitoare ale unui fotbalist care în 1970 a fost răsplătit cu Balonul de Aur.

Gerhard Muller are în palmares un titlu mondial şi unul european, iar în 2015, cotidianul Bild l-a desemnat cel mai bun jucător din istoria Bundesligii.

40 de goluri în 34 de meciuri a marcat legendarul Muller în 1971-1972 pentru Bayern Munchen

De şapte ori golgeter al Germaniei, Muller a reuşit să înscrie 85 de goluri într-un an calendaristic, adică o medie de 1,6 goluri pe săptămană!

Gerd Muller şi-a încheiat cariera de fotbalist în Statele Unite, la Fort Lauderdale Strikers.

Bombardierul neamţ a pus capăt carierei de fotbalist pe 1 iulie 1982. După ce şi-a încheiat cariera de jucător, Gerd Muller a rămas în cadrul clubului Bayern Munchen, ca antrenor la grupele de copii şi juniori.

Afla mai multe despre: gerd mullerbuendesliga 

viewscnt
Articole similare