Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dominic Thiem, declaraţii în lacrimi după o finală dramatică la US Open: "Era mai corect dacă erau doi câştigători!". Austriacul l-a învins pe prietenul Zverev

Dominic Thiem, declaraţii în lacrimi după o finală dramatică la US Open: "Era mai corect dacă erau doi câştigători!". Austriacul l-a învins pe prietenul Zverev

Tenis

Comentarii

Dominic Thiem a câştigat o finală dramatică la US Open şi şi-a trecut în cont primul turneu de Mare Şlem din carieră. La finalul partidei, Thiem nu şi-a putut stăpâni lacrimile şi a declarat că era mai corect să fie doi câştigători după un asemenea ultim act pe marea scenă din SUA.

Austriacul, locul trei în clasamentul ATP, l-a învins pe Alexander Zverev în finală, după ce a revenit incredibil de la 2-6, 4-6. Dominic Thiem s-a impus apoi cu 6-4, 6-3, 7-6(6) şi a devenit primul jucător din istorie Erei Open care întoarce un 2-0 la seturi în finala de Grand Slam. Thiem şi Zverev sunt prieteni, după cu a dezvăluit chiar austriacul la finalul partidei, la microfon.

"Astăzi, dacă erau doi învingători, era mai corect", a declarat Thiem, imediat după finală, la ceremonia de premiere, felicitându-l pe Zverev.

"Am început să ne cunoaştem în 2014 şi am devenit, în scurt timp, prieteni. Eram undeva pe la locul 200 ATP. Apoi, în 2016 a început o mare şi frumoasă rivalitate. Am făcut lucruri superbe împreună, pe teren şi în afara lui. Mi-aş fi dorit să poată fi doi învingători azi. Ambii am fi meritat-o. Sascha, mi-ai spus după finala de la Madrid că voi câştiga un titlu de Mare Şlem. O vei face şi tu, cu siguranţă, îţi vei face părinţii mândri", a mai spus Thiem, conform Eurosport, răspunzând discursului încărcat de emoţii al germanului, care nu şi-a putut stăpâni lacrimile.



De partea cealalată, Alexander Zverev a găsit şi el puterea de a vorbi la finalul partidei pierdute incredibil în faţa lui Dominic Thiem.

"Nu ştiu cu ce să încep. Felicitări Dominic. A fost o bătălie foarte dură. Mi-aş fi dorit ca tu să fi ratat un pic mai mult, astfel încât să câştig eu trofeul, dar iată că trebuie să ţin eu primul discurs", a spus Zverev la microfon.

"Vreau să le mulţumesc celor din echipa mea, care mi-au rămas alături. Ultimii doi ani nu au fost uşori,. dar suntem pe drumul cel bun şi sunt convins că, într-o zi, vom reuşi să câştigăm acest trofeu, împreună. Mai vreau să le mulţumesc părinţilor mei, care au fost alături de mine la fiecare turneu de până acum. Dar tata şi mama au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus înainte de începutul acestui turneu şi nu au putut veni cu mine. Îmi lipsesc, mi-e dor de ei."

Afla mai multe despre: dominic thiemus opendeclaratiialexander zverev 

viewscnt
Articole similare