Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Donald Trump a anulat ceremonia de primire a echipei Philadelphia Eagles, câştigătoarea Super Bowl, la Casa Albă

Donald Trump a anulat ceremonia de primire a echipei Philadelphia Eagles, câştigătoarea Super Bowl, la Casa Albă

Alte sporturi

Comentarii

Echipa Philadelphia Eagles, câştigătoarea Super Bowl, nu va mai fi invitată de Donald Trump la Casa Albă, după ce mai mulţi jucători au participat la mişcarea de boicotare a imnului american lansată în 2016 de Colin Kaepernick, relatează AFP.

 "Philadephia Eagles nu vrea să vină cu efectivul complet. Unii jucători nu sunt de acord cu preşedintele, deoarece acesta insistă să se ridice mândri la intonarea imnului naţional, cu mâna la inimă. Ei voiau să trimită o delegaţie mai mică, însă cei 1.000 de fani care prevăd să vină la eveniment merită mai mult. Aceşti fani sunt în continuare invitaţi la Casa Albaă pentru a participa la un alt timp de ceremonie, în onoarea marii noastre ţări", a anunţat Casa Albă.

Mai mulţi jucători ai echipei au participat la mişcarea de boicotare a imnului american lansată în 2016 de Colin Kaepernick pentru a protesta faţă de violenţele poliţiei şi tensiunile rasiale.

Donald Trump a criticat cu virulenţă jucătorii care puneau un picior în pământ în timpul imnului american, cerând proprietarilor echipelor să-i concedieze.

După victoria din finala SuperBowl cu New England Patriots (41-33) din februarie, mai mulţi jucători au anunţat că nu vor răspunde invitaţiei preşedintelui american, care, conform tradiţiei, primeşte la Casa Albă echipele campioane din cele patru campionate profesioniste.

"Nu, nu cred că mă duc", a spus atunci Malcolm Jenkins, în timp ce coechipierul său Chris Long a fost şi mai clar: "Nu, nu voi merge la Casa Albă, glumiţi?".

Golden State, campioana NBA în iunie 2017, nu a fost invitată la Casa Albă, din cauza criticilor repetate la adresa lui Trump formulate de Stephen Curry şi antrenorul Steve Kerr.

Afla mai multe despre: donald trumpphiladelphia eaglessuper bowl 

viewscnt
Articole similare