Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, discurs special în limba română: "Români, apăraţi statul de drept la fel ca Duckadam la Sevilla!"

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, discurs special în limba română: "Români, apăraţi statul de drept la fel ca Duckadam la Sevilla!"

Diverse

Comentarii

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a rostit joi, la ceremonia de la Ateneu, pentru a marca preluarea oficială a preşedinţiei Consiliului UE de către România, un discurs în limba română din care nu au lipsit referirile la Nadia Comăneci, Simona Halep şi Helmuth Duckadam

"Sunt convins că, în aceste şase luni, veţi interpreta cu energie şi înţelepciune o adevărată Rapsodie română. (...) România are puterea de a fascina şi de a încânta", a spus Donald Tusk, recomandându-le românilor să apere statul de drept şi Constituţia "cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând", la Sevilla.

" România are puterea de a fascina şi de a încânta. În familia mea, prima maşină a fost Dacia o mie trei sute (1300) a socrului meu. Întâmplarea face că, astăzi, socrul fiului meu conduce şi el o Dacie Duster. Totuşi, mai mult decât maşinile româneşti mă fascinează intelectualii şi sportivii români. Mircea Eliade, pe care l-am citat mai devreme, Emil Cioran, dadaistul Tristan Tzara, Eugen Ionescu sunt toţi eroi ai imaginaţiei mele.

La fel ca sportivii de seama Nadiei Comăneci şi a Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei campionilor europeni la fotbal de la Sevilla, din o mie nouă sute optzeci şi şase (1986), când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi constituţia. Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, şi mie mi s-a părut imposibil! Dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu", este o parte din discursul preşedintelui CE, Tusk.

Afla mai multe despre: donald tuskpresedintediscursduckadamsevillahalepcomaneci 

viewscnt
Articole similare