Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dopping la echipa naţională? ŞOC în handbalul feminin românesc chiar înainte de Campionatul Mondial

Dopping la echipa naţională? ŞOC în handbalul feminin românesc chiar înainte de Campionatul Mondial

Handbal

Comentarii

Agenţia Naţională Antidoping a notificat trei handbaliste de la Corona Braşov, componente şi ale naţionalei feminine a României, pe care le suspectează că au apelat, ca şi restul componentelor de sub Tâmpa, la terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA.

Conform GSP.ro, Cristina Laslo (22 de ani), Bianca Bazaliu (22 de ani) şi Daria Bucur (20 de ani) sunt în pericol să rateze Mondialul din Japonia din cauza unui scandal de dopaj. 

ANAD a intrat, de curând, în posesia unor informaţii despre jucătoarele de la Corona Braşov, care ar fi apelat la o terapie interzisă de regulamentul WADA, Agenţia Mondială Antidoping: terapie cu laser intravenos! Este o metodă pe care WADA nu o acceptă fiindcă se specifică în mod clar că e interzisă orice formă de manipulare a sângelui.

Handbalistele ar fi apelat la această metodă, iar acum riscă şi ele, dar şi clubul sancţiuni fără precedent. ANAD a notificat deja trei dintre jucătoare, toate fiind din lotul pentru Mondiale: Laslo, Bazaliu şi Bucur.

Nu doar jucătoarele au fost notificate, ci şi Federaţia Română de Handbal, clubul Corona Braşov, COSR, MTS, WADA, dar şi Federaţia Internaţională de Handbal.

"Nu este vorba de dopaj, ci folosirea unor terapii interzise, cea cu laser intravenos. Am primit şi noi notificarea de la ANAD. Nu am luat nicio decizie pentru că nu am avut timp şi în acest moment nu ştim dacă cele trei jucătoare vor face deplasarea la Mondiale. Vom vedea acest lucru zilele următoare", a declarat pentru FANATIK.ro preşedintele FRH, Alexandru Dedu. 

Conform procedurilor ANAD, sportivii notificaţi au zece zile la dispoziţie pentru a se prezenta la audieri, însă toate cele trei handbaliste ar trebui să plece miercuri dimineaţă în Japonia, la Mondial, fiindcă ele sunt în lotul final ales de selecţionerul Tomas Ryde. 

 

 

 

Afla mai multe despre: handbalromaniadopaj 

viewscnt
Articole similare