Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dorinel Munteanu nu aprobă retragerea lui Tătăruşanu de la naţională: „Nu înţeleg! Când echipa are nevoie de tine, să pleci” + Sfat pentru Mirel Rădoi

Dorinel Munteanu nu aprobă retragerea lui Tătăruşanu de la naţională: „Nu înţeleg! Când echipa are nevoie de tine, să pleci” + Sfat pentru Mirel Rădoi

Echipa națională

Comentarii

Ciprian Tătăruşanu (34 de ani) s-a retras de la echipa naţională anul trecut, iar anunţul său încă stârneşte discuţii.

Dorinel Munteanu, fost jucător al echipei naţională de fotbal, este surprins de alegerea portarului român şi îl sfătuieşte pe Mirel Rădoi să poarte o discuţie cu Tătăruşanu, cu intenţia de a-l readuce în formaţia României.
Pentru mine e tot timpul e o surpriză când un jucător se retrage. Nu pot înţelege, când echipa naţională are nevoie de tine, e de neînţeles! La portari trebuie să ne îndreptăm spre campionatul intern. Un portar cu experienţă e Bălgrădean. Cred că ar trebui insistat cu Tătăruşanu, el e, în prezent, la Milan, ar fi de mare ajutor pentru noi în momentul de faţă. Nu ştiu de ce nu ar încerca Mirel să îl întoarcă. Nu este un lucru nemaipomenit să insişti la un jucător să îl convingi. Nu am înţeles şi nu o să înţeleg de ce s-a retras, a fost cel mai iubit şi apreciat jucător", a declarat Munteanu, la Pro X.

CE A DECLARAT TĂTĂRUŞANU CÂND S-A RETRAS DE LA NAŢIONALĂ

După ce a ajuns la 73 de selecţii pentru naţionala României, egalându-i astfel pe Cosmin Contra şi Rodion Cămătaru, Ciprian Tătăruşanu şi-a anunţat retragerea de la naţională. Căpitanul „tricolorilor” şi-a motivat decizia printr-o scrisoare dedicată fanilor pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

 „Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa naţională încă de la începutul acestui an. Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare şi mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat şi pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. Tricoul în care am visat să joc de când eram copil. În curând voi împlini 35 de ani, aşa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. Am avut o relaţie foarte bună cu toţi selecţionerii României din aceşti 11 ani şi cu toţi membrii staff-urilor tehnice, aşa că orice speculaţie legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtăşesc nu îşi are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România şi în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist. Pur şi simplu cred că este timpul ca alţi portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naţionale, iar eu să fac un pas în spate.

Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experienţă care pot face faţă oricând acestui rol. S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO şi prin disputarea ultimei ediţii din Liga Naţiunilor, şi începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Aşadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa naţională să se încheie. Vreau să mulţumesc tuturor suporterilor, selecţionerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federaţiei Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative şi medicale, alături de care am lucrat şi de la care am învăţat atât de multe lucruri. Poate că felul meu de a fi nu a fost mereu cel aşteptat de public şi jurnalişti, dar ştiu sigur că acest fel de a fi a contat enorm pe teren, acolo unde am avut responsabilitatea cea mai importantă, aceea de a apăra poarta României.  Sunt fericit pentru 11 ani frumoşi şi vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea. Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulţumesc!” a fost mesajul portarului român.

Afla mai multe despre: ciprian tatarusanu 

viewscnt
Articole similare