Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dorinel Munteanu, sfat direct către Boloni înainte de a prelua echipa naţională! ”Mi se pare o variantă foarte bună la momentul acesta!”

Dorinel Munteanu, sfat direct către Boloni înainte de a prelua echipa naţională! ”Mi se pare o variantă foarte bună la momentul acesta!”
Comentarii

Laszlo Boloni este aproape de a prelua echipa naţională a României.

În decembrie, a avut loc prima rundă de negocieri, la Nisa, între Boloni şi FRF. Acum, antrenorul a sosit la Bucureşti, iar vineri a discutat timp de 4 ore cu Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă. Discuţia dintre cele două părţi ar fi mers bine, iar zilele următoare ar urma să se facă un anunţ oficial. 

Cel mai selecţionat jucător din istoria naţionalei, Dorinel Munteanu, care în prezent o pregăteşte pe Oţelul Galaţi, a fost pregătit de Boloni în primul lui mandat la naţională (2000-2001) şi a declarat că, în momentul de faţă, aceasta ar fi cea mai bună alegere pentru FRF. 

De asemenea, el l-a sfătuit pe Boloni să îşi aducă în staff mai mulţi secunzi care cunosc bine fotbalul românesc, care să îl ajute la selecţia jucătorilor. Fostul antrenor de la Sporting a stat departe de fotbalul nostru în ultimii de 20 de ani. 

”Mi se pare o variantă foarte bună la momentul acesta. Am tot încercat cu antrenori tineri şi rezultatele ştim care au fost. Lui Loţi îi trebuie în staff nişte antrenori secunzi care să cunoască fotbalul românesc. El a fost mult timp plecat din România, nu prea cunoaşte ce se întâmplă cu jucătorii. El ar trebui să aibă în staff oameni de încredere. Loţi va fi cea mai bună variantă dacă s-ar concretiza.

Sincer, eu am o relaţie foarte bună cu Loţi, dar am proiectul meu la Galaţi, mi-am dat cuvântul. N-am discutat cu nimeni, dar e posibil. Totul este posibil. În ultimii ani, am mers cu antrenori fără experienţă, unii n-au avut niciun an de antrenorat şi asta s-a văzut. Loţi e un antrenor cu experienţă şi ar putea să ne califice. Eu nu mă gândesc la un proiect pe termen mediu sau lung, ci la actualitate. Noi trebuie să ne calificăm, iar asta trebuie să fie şi ideea federaţiei, să aducă antrenori care să califice echipa”, a spus Dorinel Munteanu, în exclusivitate, pentru Telekomsport.

Boloni, aproape de al doilea mandat la cârma României

Boloni a mai antrenat naţionala în trecut. El a fost la cârma României între iulie 2000 şi iulie 2001, chiar în perioada când tricolorii luau startul pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022. El şi-a dat demisia înainte de ultimele două meciuri, pentru a o putea prelua pe Sporting Lisabona. 

Boloni a pregătit România timp de 13 meciuri, timp în care a înregistrat 8 victorii, 3 înfrângeri şi două egaluri. 

Afla mai multe despre: românia-boloni-dorinel-munteanu 

viewscnt
Articole similare