Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dorinţa lui Gigi Becali a fost îndeplinită! Edi Iordănescu l-a lăudat pe ultimul fotbalist transferat de FCSB: "Poate face pasul către un club important din străinătate"

Dorinţa lui Gigi Becali a fost îndeplinită! Edi Iordănescu l-a lăudat pe ultimul fotbalist transferat de FCSB: "Poate face pasul către un club important din străinătate"

FCSB

Comentarii

Sergiu Buş (27 ani) este protagonistul unuia dintre cele mai tari transferuri care s-au făcut în această vară până acum în Liga. După doar un singur an petrecut la Gaz Metan, atacantul a ajuns gratis FCSB. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Telekom Sport, fostul antrenor al medieşenilor, Edward Iordănescu, a criticat strategia clubului de pe Târnava Mare.

Sergiu Buş a plecat aşa cum a venit de la Mediaş, liber de contract. Fostul său antrenor, Edward Iordănescu e de părere că atacantul nu ar fi trebuit pierdut fără o sumă de transfer, mai ales după performanţele pe care le-a reuşit în acest campionat.

Buş a contribuit decisiv la prima calificare din istorie a Gazului în play-off-ul Ligii 1. Vârful născut la Cluj-Napoca a marcat 11 goluri şi a oferit trei pase decisive în toate competiţiile în sezonul 2019-2020.

„Eu mă bucur pentru Sergiu pentru că a făcut un pas către un club cu aspiraţii mai mari şi condiţii clar mai bune decât avea la Mediaş. Este clar un pas în faţă. Am vorbit cu el şi l-am simţit chiar entuziasmat, însă îmi pare rău pentru Gaz Metan Mediaş pentru că a pierdut un astfel de jucător gratis, ceea nu trebuia să se întâmple pentru o sumă simbolică în comparaţie cu valoarea lui.

Sergiu Buş putea fi prelungit un an de zile şi valorificat la un cu totul alt nivel şi financiar, şi sportiv.  Dacă se decidea că trebuie vândut pentru că e nevoie de bani piutea fi vândut. Din păcate lucrurile nu au fost gestionate atât de bine, pe cât ar fi trebuit, s-a ajuns în această situaţie şi jucătorul a fost pierdut gratis”
, a declarat Edward Iordănescu pentru Telekom Sport.

Cu toate acestea, Iordănescu are mare încredere în fostul său elev. La FCSB, Buş se va lupta în atac pentru un post de titular cu Adrian Petre şi Cristian Dumitru.

„E un pas important în cariera lui, cred că din punct de vedere mental este un jucător solid, un jucător care nu mai este un copil, este un jucător definit la rândul lui. Un jucător deja matur la vârsta pe care o are şi dacă va avea şi o anumită susţinere, pentru că nu ai cum să reuşeşti dacă nu eşti susţinut, dar înseamnă că dacă l-au adus au încredere în el şi ar trebui să îi dea credit.

Sunt sigur că va putea fi un marcator important pentru FCSB, un om decisiv şi, de ce nu, ulterior să facă pasul către un club mai important din străinătate. Deci, eu cred în ceea ce însemană rolul lui Sergiu Buş la FCSB.

(Poate face faţă la naţională?)
Cred că da, a demonstrat lucruri importante. Noi la Mediaş eram foarte atenţi la detalii, la statistici, la cifre. Am fost printre primii ca şi aport ofensiv, ca şi iniţiativă, situaţii create, şanse de gol. Am marcat goluri, echipa l-a ajutat, dar în condiţile unei şi mai înzestrate echipe din punct de vedere valoric, tehnic, jucătorii de la FCSB au creativitate, îi vor aduce mingi şi va avea aportul lui în economia jocului, poate să fie un omdecisiv şi să i se impună.

Uneori, chiar dacă nouă antrenorilor nu ne placem să recunoaştem, dar sunt şi jucători indispensabili şi eu asta i-aş dori lui acolo. Şi nu e singurul jucător de care sunt ataşat acolo pentru că sunt mai mulţi cu care am lucrat în trecut”
, a completat tehnicianul.

  • 600 de mii de euro este cota lui Sergiu Buş pe site-ul transfermarkt.com
  • atacantul a semnat un contract cu FCSB valabil pentru următorii trei ani

Afla mai multe despre: busfcsbgaz metanliga 1 

viewscnt
Articole similare