Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dosar penal privind obţinerea de fonduri nerambursabile din bugetul local de către ACSVM Zalău. Ancheta se desfăşoară in rem

Dosar penal privind obţinerea de fonduri nerambursabile din bugetul local de către ACSVM Zalău. Ancheta se desfăşoară in rem

Handbal

Comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj fac cercetări într-un dosar care vizează modul în care clubul de volei ACSVM Zalău a obţinut finanţări nerambursabile din bugetul local al municipiului, în perioada 2016-2020. Ancheta se desfăşoară in rem.

”În dosarul penal nr. 168/P/2020 al Parchetului de pe Lângă Tribunalul Sălaj, se efectuează urmărirea penală ”în rem” cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare, fals în înscrisuri sub semnatură privată în formă continuată şi obţinere ilegală de fonduri în formă continuată. Cercetările ce se efectuează în dosar vizează modul în care Asociaţia Club Sportiv Volei Municipal Zalău a obţinut finanţări nerambursabile din bugetul local al municipiului Zalău în perioada 2016-2020 şi modul în care au fost gestionate, ulterior obţinerii, sumele de bani provenite din bugetul local”, se arată într-un comunicat de marţi al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. 

Conform documentului, luni, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară ”emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj, procurorul de caz cu sprijinilor ofiţerilor din cadrul IPJ Sălaj-Serviciul de Investigare a Criminalităţii şi Serviciul de Acţiuni Speciale a procedat la efectuarea unui număr de trei percheziţii domiciliare la sediul unei persoane juridice, respectiv ACS Volei Municipal Zalău şi la domiciliul şi locuinţa unor persoane fizice, locaţii în care erau păstrate documente referitoare la activitatea clubului de volei”.

Cercetările vor continua în vederea stabilirii stării de fapt, a existenţei sau inexistenţei elementelor constitutive ale infractiunilor pentru care se efectuează urmărirea penală ”In Rem” şi pentru stabilirea vinovăţiei autorilor, se mai arată în documentul citat.

În luna martie, atunci când Federaţia Română de Volei a decis încheierea sezonului 2019-2020, ACSVM Zalău ocupa locul 4, cu drept de participare în cupele europene, în funcţie de deciziile care urmează a fi anunţate de CEV privind viitoarea stagiune.

Mai mulţi jucători de la ACSVM Zalău au reclamat restanţe salariale şi înaintea închiderii sezonului.

Potrivit publicaţiei locale Sportul Sălăjean, fostul preşedinte al clubului, Vasile Coţa, ar fi administrat 140 de milioane lei în cei patru ani care sunt vizaţi de ancheta procurorilor privind cheltuirea fondurilor primite de la bugetul local.

 

 

Afla mai multe despre: acsvm zalău 

viewscnt
Articole similare