Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dosarele de corupţie ale lui Gigi Becali au ajuns în străinătate, într-un caz foarte controversat

Dosarele de corupţie ale lui Gigi Becali au ajuns în străinătate, într-un caz foarte controversat

FCSB

Comentarii

Dosarele de corupţie ale lui Gigi Becali au ajuns să fie folosite ca ”arme” în Turcia, într-un scandal uriaş.

Gigi Becali a avut 3 dosare în care a fost condamnat la închisoare: două de corupţie şi unul pentru sechestrare de persoane.

Acum, ele sunt folosite ca ”armă” în Turcia, într-o dispută care s-a născut dintr-o afacere făcută cu patronul FCSB.

Cum au ajuns dosarele de corupţie ale lui Gigi Becali să fie folosite ca ”arme”

Anul 2013 a fost unul de coşmar pentru Gigi Becali. În luna februarie a acelui an, patronul FCSB a fost condamnat la 3 ani de închisoare de suspendare pentru sechestrare de persoane, după ce i-a reţinut pe hoţii care i-au furat maşina.

În luna mai, Gigi Becali a ajuns în spatele gratiilor după ce a primit o nouă condamnare de 3 ani de închisoare, de această dată în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN.

În iunie 2016, cazierul lui Gigi Becali a înregistrat o nouă condamnare: 3 ani de închisoare cu executare în cazul ”Valiza”, după ce a trimis 1,7 milioane de euro jucătorilor de la U Cluj, pentru a câştiga derby-ul cu CFR Cluj.

Toate aceste pedepse au fost contopite şi, ajutat de vârstă, dar şi de cărţile scrise, a ieşit din închisoare după aproximativ doi ani.

Însă trecutul îl urmăreşte în continuare pe Gigi Becali. Acum, actele de corupţie pentru care a fost condamnat sunt folosite ca armă de fostul preşedinte al lui Galatasaray, Adnan Polat.

Tot scandalul din Turcia a pornit de la transferurile lui Olimpiu Moruţan şi Alex Cicâldău. Burak Elmas, preşedintele lui Galatasaray, este acuzat că a făcut afaceri cu familia Becali, în urma cărora clubul a avut de pierdut, scriu cei de la Fotospor.

Concret, Burak Elmas este acuzat că ar fi putut să-i transfere pe Olimpiu Moruţan şi pe Alex Cicâldău pe sume mai mici, însă preşedintele lui Galatasaray a acceptat să intre în jocul familiei Becali.

Pe 13 octombrie, Burak Elmas trebuie să dea socoteală în faţa Înaltului Consiliu Consultativ al lui Galatasaray pentru afacerile pe care le-a făcut cu familia Becali.

Din acest consiliu face parte şi Adnan Polat, fostul preşedinte al lui Galatasaray. Potrivit Fotospor, acesta a pregătit un raport special, care cuprinde şi infracţiunile de corupţie pentru care Gigi Becali a fost condamnat.

Adnan Polat vrea astfel să demonstreze că Burak Elmas a acceptat să facă afaceri cu patronul FCSB, deşi ar fi trebuit să ţină cont ce condamnările acestuia pentru corupţie.

Alex Cicâldău a fost transferat de Galatasaray de la Universitatea Craiova contra sumei de 6,5 milioane de euro. Turcii susţin însă că patronul Craiovei ar fi putut să accepte şi 3,5 milioane de euro.

Transferul lui Olimpiu Moruţan la Galtasaray a costat 3,5 milioane de euro, dar suma ar putea ajunge la 5,7 milioane de euro, în funcţie de anumite bonusuri.

Afla mai multe despre: gigi becali 

viewscnt
Articole similare