Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Două campionate tari îşi decid campioana în direct la Telekom Sport. Aici, toate calculele despre Seria A şi La Liga

Două campionate tari îşi decid campioana în direct la Telekom Sport. Aici, toate calculele despre Seria A şi La Ligagalerie foto

Serie A

Comentarii

La Liga şi Serie A sunt cele mai importante campionate din Europa care îşi vor decide campioana în perioada imediat următoare. Toate meciurile pentru titlu se văd în direct la Telekom Sport.

La Liga

Real Madrid a câştigat partida cu Getafe şi a profitat de pasul greşit al Barcelonei din derby-ul cu Atletico Madrid. În acest moment, campionatul spaniol este condus de Real Madrid, formaţia lui Zidane având un avans de patru puncte în clasament faţă de marea sa rivală.

Spaniolii au făcut deja calculele. În condiţii normale, gruparea blanco are şanse de 89.9% să câştige titlul la finalul actualei stagiuni!

În runda viitoare, Zidane şi compania merg la Bilbao, pe Estadio San Mames. Un teren dificil de regulă pentru orice formaţie din Capitală, dar faptul că meciul se joacă fără fani poate ajuta enorm Madridul. Cele patru puncte avans s-ar putea demonstra a fi suficiente, mai ales în condiţiile în care Barcelona are un meci si mai dificil în etapa viitoare, pe Madrigal, contra lui Villarreal, una dintre cele mai în formă echipe din Spania de la reluarea sezonului.

Clasament La Liga după 33 de etape

Cu cine mai au de jucat cele două rivale

Real Madrid
Deplasare: Athletic Bilbao
Acasă: Alaves
Deplasare: Granada
Acasă: Villarreal
Deplasare: Leganes

Barcelona
Deplasare: Villarreal
Acasă: Espanyol
Deplasare: Valladolid
Acasă: Osasuna
Deplasare: Alaves

În mod normal, Real Madrid mai are un meci greu în deplasare (chiar etapa viitoare, la Bilbao). Partida cu Villarreal poate fi considerată de asemenea un meci greu, dar jocul se va disputa pe propriul stadion. În schimb, cu patru puncte în minus, Barcelona are o deplasare foarte grea la Villarreal şi încă un meci greu, indiferent de context, acasă cu Espanyol.

Avantaje Real Madrid
- Zidane, omul care a reuşit să recalibreze un Real Madrid preluat din mers şi rămas fără Cristiano Ronaldo
- Program mult mai uşor
- Avantajul de puncte şi avantajul din meciurile directe
- Forma fantastică a lui Thibaut Courtois, neînvins în 16 meciuri în acest sezon!

Avantaje Barcelona:
- Leo Messi, omul care poate schimba totul pentru Barca
- Ambiţia unui lot care niciodată nu s-a mulţumit cu puţin şi niciodată nu a renunţat la luptă

Şanse:
Real Madrid: 85%
Barcelona: 15%

Serie A

Campionatul italian pare şi mai departe de a-şi desemna campioana. Juventus, campioana en titre, are de asemenea patru puncte peste principala sa urmăritoare, Lazio Roma, formaţia la care evoluează cu succes Ştefan Radu, unul dintre cei mai constanţi fotbalişti români. Cele patru puncte s-ar putea să nu fie de ajuns echipei lui Cristiano Ronaldo, în condiţiile în care Lazio Roma joacă probabil unul dintre cele mai bune fotbaluri din Europa la această oră.

Puţină lume reuşeşte să înţeleagă cum Lazio, cu un lot atât de restrâns, poate stăpâni atât de bine campionatul italian. Lazio a marcat mai mult ca Juve în acest sezon şi mizează enorm pe spiritul de golgheter al lui Ciro Immobile. Juve îl are desigur pe Cristiano Ronaldo şi un avantaj ”tacit” pe care lumea fotbalului îl alocă mai mereu piemontezilor: deciziile favorabile ale arbitrilor. Nu mereu Juve a profitat de aceste decizii, în ciuda hype-ului general creat în această privinţă în presă. Probabil argumentul cel mai solid al juventilnior rămâne lotul extrem de valoros şi experienţa jucătorilor lui Sarri la cel mai înalt nivel. În calcule ar putea reintra şi Inter Milano, dar echipa lui Conte este acum la patru puncte distanţă de Lazio şi la opt de campioana en-titre, Juventus, astfel că şansele nerrazurilor sunt mult mai mici.

Mai sunt 9 etape din Serie A şi orice se poate întâmpla. Firesc, toate meciurile importante le vei putea urmări la Telekom Sport.

Clasament Serie A după 29 de etape

Cu cine mai au de jucat cele două rivale

Juventus
Acasă: FC Torino
Deplasare: AC Milan
Acasă: Atalanta
Deplasare: Sassuolo
Acasă: Lazio
Deplasare: Udinese
Acasă: Sampdoria
Deplasare: Cagliari
Acasă: AS Roma

Lazio
Acasă: AC Milan
Deplasare: Lecce
Acasă: Sassuolo
Deplasare: Udinese
Deplasare: Juventus
Acasă: Cagliari
Deplasare: Verona
Acasă: Brescia
Deplasare: Napoli

Cu 9 etape înainte de final, Juve porneşte cu prima şansă, atât din punct de vedere al experienţei şi maturităţii, cât şi din punct de vedere al programului.

Campioana Italiei are o deplasare grea la AC Milan şi meci direct acasă cu Lazio Roma. Trupa lui Simone Inzaghi joacă ”acasă” cu Milan, dar are două deplasări infernale la Juve (contracandidata la titlu) şi la Napoli, în chiar ultima etapă. Automat, Lazio, cu cinci deplasări ar trebui să aibă şanse mai mici în lupta cu Juve, care joacă în deplasare de doar patru ori. Juve are 10 victorii în 15 meciuri disputate în acest sezon în deplasare, Lazio a câştigat de 9 ori în 14 meciuri.

Atuuri Juve:
- Cristiano Ronaldo
- Avantajul programului, inclusiv meci acasă cu Lazio
- Experienţă superioară a lotului
- Avantaj de puncte la acest moment

Atuuri Lazio:
- Simone Inzaghi, unul dintre cei mai în vogă antrenori ai momentului
- Entuziasmul din jocul echipei din Capitală, care practică unul dintre cele mai spectaculoase jocuri din Europa
- Forma excelentă a lui Ciro Immobile, care face sezonul carierei

Şanse:
Juventus: 60%
Lazio: 40%

Fără doar şi poate, final extrem de încins în Serie A. Poţi arunca între timp o privire peste povestea unui titlu istoric cucerit de Lazio pe site-ul nostru.

Atât La Liga, cât şi Serie A îşi vor desemna campioanele în direct la Telekom Sport. Rămân alături de programele noastre pentru a urmăricdeznodământul din cele două puternice campionate ale Europei.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: serie ala liga 

viewscnt
Articole similare