Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Două jucătoare de la Corona Braşov au scăpat de suspendare. Lacrimi pentru brazilianca Barbosa Gomes. "Am fost dusă cu forţa"

Două jucătoare de la Corona Braşov au scăpat de suspendare. Lacrimi pentru brazilianca Barbosa Gomes. "Am fost dusă cu forţa"

Hermannstadt​

Comentarii

Cazul de dopaj de la Corona Braşov este departe de a se finaliza. Astăzi, în cadrul şedinţei extraordinare a Comisiei Centrale de Disciplină din cadrul FRH, două jucătoare de la Braşov au scăpat de eticheta vinovăţiei

Au fost ridicate suspendările provizorii ale jucătoarelor Andreea Elisa Chiricuţă şi Alicia Maria Gogârlă, după ce s-a dovedit că nu au apelat la terapia cu laser intravenos. Au mai rămas, însă, alte 17 colege ale acestora suspendate de către Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD).

Se pare că cele două sportive, Chiricuţă şi Gogârlă, nu au efectuat tratamentul la clinica cu pricina din Braşov, în ciuda zvonurilor apărute, astfel că sunt absolvite de orice vină.

Ieri, opt jucătoare au fost duse la audieri, aproape cu forţa, iar timp de opt ore au fost "descusute" fir cu fir de către membrii Comisiei de Audiere a ANAD. Conform GSP, braziliana Elaine Barbosa Gomes a izbucnit în lacrimi şi le-ar fi spus membrilor comsiei că a fost dusă la clinica repectivă "cu forţa". Sud-americanca trebuia să facă parte din lotul Braziliei pentru Campionatu Mondial din această perioadă, însă a rămas acasă. Aceasta a afirmat că nicio secundă nu i s-a comunicat faptul că tratamentul este unul interzis.

Reamintim că, în urmă cu aproape două săptămâni, ANAD a identificat trei sportive din lotul Coronei Braşov care ar fi aplicat în mod repetat, un tratament intravenos cu lasare, interzis pentru sportivii de performanţă. O formă inedită de dopaj, care ar trebui să-ţi crească randamentul pe terenul de joc. Cele trei sportive sunt Cristina Laslo, Bianca Bazaliu şi Daciana Hosu.

Selecţionerul României, Tomas Ryde, a renunţat la Laslo şi Bazaliu, pentru Campionatul Mondial din Japonia. De asemenea, pentru a risca vreo eventuală suspendare, Ryde le-a lăsat acasă şi pe celelalte două jucătoare de la Corona Braşov, Daria Bucur şi Eliza Buceschi.

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare