Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Două jucătoare de tenis din Rusia suspendate pe viaţă după ce au fost implicate în turcarea merciurilor

Două jucătoare de tenis din Rusia suspendate pe viaţă după ce au fost implicate în turcarea merciurilor

Sporturi

Comentarii

Cele două jucătoare, Sofia Dmitrieva (locul 1191 WTA) şi Alija Merdeeva (locul 928 WTA), au primit iterdicţie pe viaţă de a mai juca tenis.

Agenţia naţională de integritate a tenisului (ITIA) a luat decizia de a suspenda pe viaţă două jucătoare de tenis din Rusia ca urmare a implicării lor în trucarea mai multor meciuri.

Cele două jucătoare, Sofia Dmitrieva (locul 1191 WTA) şi Alija Merdeeva (locul 928 WTA), au primit iterdicţie pe viaţă de a mai juca tenis. Dmitrieva a fost implicată în 6 tentative de trucare a partidelor în timp ce compatrioata sa, Merdeeva, a fost implicată în două incidente de trucare a partidelor.

"Agenţia naţională de integritate a tenisului a confirmat în această zi că cele două jucătoare din Rusia implicate în meciuri aranjate au primit o interdicţie permanentă de a juca sau de a asista la orice eveniment de tenis autorizat sau girat de autorităţile de conducere ale tenisului" se arată în comunicatul posat de ITIA pe Twitter.

ITIA este o organizaţie independentă care are rolul de a proteja sportivii de tenis din lumea întreagă.

Rusia nu este la prima ispravă de genul acesta, Nikolay Davydenko, a fost o bună perioadă de vreme suspectat de meciuri aranjate pe vremea când acesta era jucător de top. Rusul s-a retras din activitate la scurt timp după apariţia suspiciunilor de meciuri trucate.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: tenis 

viewscnt
Articole similare