Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Dovadă de lipsă de educaţie”. Boloni l-a desfiinţat pe unul dintre foştii săi jucători de la naţională: ”Nici acum nu pot să accept astfel de oameni”

”Dovadă de lipsă de educaţie”. Boloni l-a desfiinţat pe unul dintre foştii săi jucători de la naţională: ”Nici acum nu pot să accept astfel de oameni”

Echipa națională

Comentarii

La mai bine de 20 de ani de la conflictul cu Ionel Ganea (49 de ani), Ladislau Boloni (49 de ani) încă nu l-a iertat pe fostul său jucător de la echipa naţională. Tehnicianul l-a desfiinţat pe acesta, pentru ”lipsa de educaţie” de care a dat dovadă.

Pe 24 martie 2001, România avea să primească vizita Italiei, într-un meci crucial din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2002.

”Tricolorii” pierduseră cu 0-3 primul meci şi sperau că vor reuşi să îşi ia revanşa, dar au fost învinşi şi în Ghencea de ”Squadra Azzurra”, scor 0-2.

”Dovadă de lipsă de educaţie”

Pe finalul jocului, pentru a încerca să forţeze egalarea, Ladislau Boloni a dorit să îl introducă pe Ionel Ganea în teren, dar a avut parte de o reacţie neaşteptată din partea acestuia.

Aflat departe de banca tehnică, secundul selecţionerului s-a dus să îl cheme pe Ganea şi să îl trimită la încălzire, iar atacantul a avut o ieşire nervoasă.

Acesta l-a înjurat pe Boloni şi a fost chiar la un pas de a sări la bătaie cu selecţionerul, iar tehnicianul nici la 70 de ani nu l-a iertat pe ”Ganez” pentru incident.

Actualul antrenor al lui Metz a sugerat că fostul atacant a dat dovadă de o ”lipsă de educaţie”, numindu-l pe Ionel Ganea un om care nu are ”cei şapte ani de acasă”.

Boloni l-a desfiinţat pe unul dintre foştii săi jucători de la naţională

Ladislau Boloni a dat de înţeles că şi acum consideră că a fost decizia corectă să îl excludă pe Ganea din lot pentru acel indicent.

”(n.r. când aţi fost selecţioner, îmi amintesc că aţi avut unele divergenţe cu anumiţi jucători) Astea n-au legătură cu compromisurile pe care am ajuns să le fac cu timpul.

Anumite lucruri, nu vreau să spun care, dar tu ştii foarte bine, depăşeau, pur şi simplu, bunul-simţ şi dădeau dovadă de lipsă de educaţie.

Mă refer la incidentul cu Ganea. Nici acum nu pot să accept oamenii care nu au cei şapte ani de acasă, un proverb românesc deosebit de bun şi de adevărat.

Iar când bunul-simţ şi educaţia primară sunt depăşite, nu e acceptabil nici când eşti antrenor începător, nici când eşti mai în vârstă”, a declarat Ladislau Boloni, pentru Gsp.

Cunoscut ca un personaj recalcintrant, Ganea a mai avut nenumărate conflicte, inclusiv cu coechipieri, precum Bogdan Stelea.

Afla mai multe despre: ionel ganea 

viewscnt
Articole similare