Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Drăgulescu rămâne OUT de la Campionatul European! EXCLUSIV | Reacţia INMS: de ce nu a primit sportivul viza necesară. "O spun pe şleau: risca inclusiv să moară!"

Drăgulescu rămâne OUT de la Campionatul European! EXCLUSIV | Reacţia INMS: de ce nu a primit sportivul viza necesară. "O spun pe şleau: risca inclusiv să moară!"

Gimnastică

Comentarii

Marian Drăgulescu va rămâne în afara lotului naţional de gimnastică în vederea Campionatului European de la Glasgow, în ciuda demersurilor întreprise în ultimele zile de gimnastul român.

Telekom Sport a obţinut punctul de vedere al directorului Institutului Naţional de Medicină Sportivă, Răzvan Buşneag, care explică de ce Drăgulescu nu putea obţine în niciun caz viza medicală necesară participării la competiţie, în condiţiile în care a efectuat recent o intervenţie pe cord.

Buşneag spune că Drăgulescu avea, într-adevăr, dreptul să se antreneze, dar că reglementările Societăţii Europene de Cardiologie nu le mai permit sportivilor să ia parte la competiţii oficiale până la eliminarea totală a riscurilor survenite după o intervenţie pe cord.

"Punctul de vedere oficial al Institutului National de Medicina Sportiva ni-l menţinem şi este acela al societăţii europene de cardiologie care spune că după o operaţie ca cea pe care a suferit-o sportivul Marian Drăgulescu este interzisă participarea la competiţii timp de trei luni.



Este o reglementare europeană, este vorba despre o reglementare a societăţii europene de cardiologie care se referă exact la normele care sunt aplicabile sportivilor, la normele de antrenament şi de competiţie.

Medicul cardiolog şi inclusiv institul naţional de medicină sportivă i-au permis sportivului Marian Drăgulescu să se antreneze, dar pentru a participa la competiţii trebuie să treaca o perioadă între 6 săptămâni şi trei luni de la intervenţie pentru a nu avea recăderi si pentru a nu fi risc virtual la adresa sportivului
", a explicat directorul INMS, Răzvan Buşneag, pentru Telekom Sport.

Doctorul Răzvan Buşneag susţine că, deşi mici, existau nişte riscuri prevăzute de Societatea Europeană de Cardiologie, iar INMS nu şi-ar fi putut da acordul ca sportivul să-şi pună viaţa în pericol.

"Referitor la riscurile sportivului, însăşi Societatea Europeană de Cardiolologie a considerat că sunt şanse foarte mici, dar totuşi există. Chiar şi de anumite probleme de sanatate, poate chiar si de risc  vital. Adica, unu la sută să spunem, astea sunt date dovedite ştiinţific. Marian Drăgulescu, că sa spun pe şleau, ar putea să aibă probleme. Poate chiar şi muri", a declarat directorul INMS pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: marian dragulescuromaniacampionatul europeangimnastica 

viewscnt
Articole similare