Experiențe împreună.
You are here:

Dramă la Dinamo dacă retrogradează în plină insolvenţă. Situaţia se agravează. Iuliu Mureşan a spus ce se întâmplă: "Doamne fereşte!"

Dramă la Dinamo dacă retrogradează în plină insolvenţă. Situaţia se agravează. Iuliu Mureşan a spus ce se întâmplă: "Doamne fereşte!"

Dinamo București

Comentarii

Dinamo Bucureşti luptă în acest sezon pentru o clasare cât mai bună pe plan sportiv, pentru a putea achita din datoriile de milioane de euro, care au trimis-o în insolvenţă. Retrogradarea echipei ar putea avea mai multe efecte negative asupra clubului. Iuliu Mureşan a comentat situaţia din "Ştefan cel Mare".

Ce scenarii se fac la Dinamo Bucureşti. Retrogradarea din Liga 1 ar agrava situaţia

Mircea Rednic a fost readus în "Ştefan cel Mare" pentru a redresa echipa aflată pe penultimul loc al Ligii 1, în timp ce în birourile clubului se fac calculele în privinţa planului de reorganizare. Telekom Sport a obţinut lista firmelor şi persoanelor fizice care s-au înscris la masa credală. PCH, firmele lui Ionuţ Negoiţă, Florin Prunea sau Poli Timişoara (echipa lui Marian Iancu) sunt pe listă. 

"Ce se întâmplă cu planul de reorganizare, dacă Dinamo retrogradează?", a fost întreabarea din cadrul emisiunii Sport Report, de la Telekom Sport. "Alb-roşii" au nevoie de încasări, pentru a susţine planul de reorganizare, iar retrogradarea ar acutiza problemele financiare. 

Administratorul special al lui Dinamo Bucureşti, Iuliu Mureşan, a intervenit şi a oferit detalii privind clasarea la finalul actualului sezon al Ligii 1: "Doamne fereşte! Nici nu mă gândesc la asta (n.r. - la retrogradare). Prima echipă care rămâne, de deasupra celor două (n.r. - care retrogradează), după baraj... Cam 1.4 milioane de euro e suma din banii televiziunii, care sunt bani! Dacă nu mai ai 1.400.000 de euro, nu ştiu cum s-ar susţine planul. Ar fi foarte greu", a declarat oficialul "câinilor" pentru Telekom Sport. 

Iuliu Mureşan a susţinut că suma datorată ar mai putea să scadă, după o evaluare corectă: "E discutabil. Probabil că o să mai scadă suma. Da, pentru că cei care se înscriu, se înscriu cu cât cred. De obicei, se înscriu cu sume pe plus, nu în minus. Nu e atât", a mai spus administratorul special, care a luat în calcul şi o altă variantă.  

Dacă DDB, principalul creditor, ar renunţa, ipotetic, la o parte din suma cerută, i-ar obliga şi pe ceilalţi creditori să renunţe la acelaşi procent: "Da, e o prevedere în lege, dar vedem, încă e prematur să vorbim despre asta. Acum suntem în stadiul în care se lucrează la plan, nu e definitv. Se contestă de către unii, e procedura care durează puţin. Dinamo e în insolvenţă din 28 iunie. Până pe 31 martie 2022 e termenul de aprobare al planului de reorganizare. 

DDB oricum ajută foarte mult Dinamo şi nu dă bani la Dinamo ca să-i ia înapoi. Ei îi dau tot clubului, asta e şi în statutul lor, asta fac ei. Ăsta e scopul, să ajute echipa. Tot ce strâng, dau echipei. Dacă şi-ar lua bani, i-ar da tot echipei. E ca şi cum nu i-ar lua", a mai spus Iuliu Mureşan pentru Telekom Sport. 

De asemenea, un reprezentant DDB, Alexandru Conovaru, a dezvăluit că societatea din Liga 1 poate folosi sigla şi palmaresul doar în Liga 1. În Liga 2, Dinamo ar ajunge la Nicolae Badea.

 

viewscnt
Articole similare