Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Drama trăită de fostul fotbalist al FCSB! E vopsitor auto şi a izbucnit în plâns în timpul filmării. Cum se descurcă la 27 de ani

Drama trăită de fostul fotbalist al FCSB! E vopsitor auto şi a izbucnit în plâns în timpul filmării. Cum se descurcă la 27 de ani

Diverse

Comentarii

Fostul fotbalist al lui FCSB şi Ceahlăul Piatra Neamţ, Sebastian Chitoşcă (27 de ani), a renunţat la fotbal la 26 de ani şi a recunoscut că s-a angajat în Germania ca vopsitor auto. Jucătorul ofensiv a susţinut că a fost nevoit să facă această alegere, imediat după ce fratele său a trecut printr-o dramă.

Sebastian Chitoşcă a făcut pasul la 22 de ani la FCSB, dar nu a avut foarte multe şanse. În cele din urmă, a ajuns la FC Botoşani, unde a avut probleme din cauza regulii U21, iar după s-a retras. 

Sebastian Chitoşcă, fotbalist la FCSB, acum vopsitor auto în Germania

Ghinionul a făcut ca fratele său să treacă printr-o dramă, iar Chitoşcă l-a urmat în Germania, unde a obţinut un salariu mai bun, faţă de ofertele pe care le avea din fotbal: “Cel mai bun motiv pentru a mă retrage din fotbal, pe lângă condiţiile pe care le voiam eu, a fost legat de fratele meu. Fratele meu e stabilit în Germania de 10 ani şi a venit în ţară. S-a dus la o terasă să mănânce nişte mici cu nişte prieteni şi în spatele lui a auzit nişte oameni... El avea euro la el şi a vrut să plătească aşa. Dând 100 de euro, a aşteptat restul. Un individ, fiind prieten cu patronul de acolo, a zis: <<Ce rest mai vrei?>> Iar fratele meu a zis că vrea restul. L-a jignit, i-a zis... L-a făcut ţigan. Ăla i-a dat un pumn direct, iar fratele meu a căzut pe marginea terasei de lemn şi acolo a rămas. Fratele meu a fost în comă de gradul patru. Creierul mic era inundat de sânge, creierul mare... hematom. A fost operat la Iaşi, operaţia a reuşit. M-am dus de urgenţă acasă, atunci chiar negociam cu CSA Steaua.

După două zile l-au operat iar. I s-au dat 6% şanse de viaţă atunci, după lovitură, şi 99% şanse, dacă trăieşte, să rămână „legumă”. Noi nu puteam accepta să trăiască precum o “legumă”. Eu mă rugam să deschidă ochii, era în comă, după două săptămâni. Impulsiv mişca. Apoi a deschis un ochi, dar nu dădea niciun semn. În a şaptea zi a făcut pneumonie şi ferbă, iar acestea l-au dus din nou în comă. A ieşit din comă apoi. El, lucrând în Germania, şi având asigurare au intervenit medicii de acolo. El a lucrat ca şofer la firmă de sushi. În Germania, uşor, uşor şi-a revenit”, a spus Sebastian Chitoşcă. 

Fostul fotbalist a continuat şi a susţinut că a plecat în Germania pentru a avea grijă de fratele său. Acolo, Chitoşcă s-a angajat ca vopsitor auto: „Nici eu nu am mai rămas în ţară, am părăsit România, m-am dus să am grijă de el. Am mai vrut să joc în România, dar deja era prea târziu. Campionatele erau începute, echipele îşi făcuseră loturile, după trei, patru luni de inactivitate.

După două luni m-am angajat în Germania, cu carte de muncă. Îmi vine să râd. Pregătitor auto la o vospitoare, care lucra pentru nişte reprezentanţe, un loc de muncă ok. Mi-am învăţat meseria în două luni. M-am decis ca să mă las şi să fiu vopsitor, e o meserie frumoasă, am şi talent, dar am făcut-o de nevoie. Eu pot să repar maşina oricui. Nu am avut pe nimeni în Germania ca să joc fotbal acolo, nu am putut suna pe nimeni. Aveam agent, dar nu mi-am permis niciodată să deranjez pe cineva, poate e şi un defect al meu. Agentul mi-a propus ceva, dar nu erau oferte bune pentru mine şi familia mea. El m-a ajutat

După ce şi-a revenit, fratele meu m-a întrebat dacă mai joc fotbal. Atunci m-am emoţionat (n.r. - plânge). Ne-a recunoscut pe toţi. El nu mai poate munci, conduce greu, dar nu e indicat. Nu mai poate face efort”, a mai spus fostul fotbalist. 

În schimb, Chitoşcă nu ar refuza o revenire în fotbal: "Nu am avut accidentări, iar cu o pregătire bună aş putea juca oricând în Liga 1. M-aş întoarce şi în Liga 2 la o echipă cu pretenţii şi care îmi conferă o stabilitate financiară".

Cine este Sebastian Chitoşcă

În anul 2015, Gigi Becali a plătit 50.000 de euro celor de la Ceahlăul Piatra Neamţ pentru Sebastian Chitoşcă, care în acel moment avea 22 de ani. Acesta a jucat pentru FCSB într-o partidă din Cupa României, contra celor de la Foresta Suceava, însă nu a bifat nici o prezenţă în Liga l. După două sezoane, Sebastian Chitoşcă şi-a reziliat contractul cu roş-albaştrii. A mai evoluat, apoi, la FC Voluntari, ACS SR Braşov, FC Botoşani şi U Cluj.

Afla mai multe despre: sebastian chitoscafcsbsebastian chitosca vopsitor 

viewscnt
Articole similare