Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

DREPT LA REPLICĂ | Comunicat al Clubului CSM Bucureşti

DREPT LA REPLICĂ | Comunicat al Clubului CSM Bucureşti

Media

Comentarii

Urmare a articolului publicat pe siteul telekomsport.ro cu privire la acuzatiile aduse CSM Bucuresti, în cazul antrenorului Siegfried Becker şi a sportivului Alexandru Novac, clubul din Capitală a ţinut să prezinte un drept la replică. Redăm mai jos comunicatul integral.

Contractul cu sportivul Alexandru Novac a intrat in vigoare pe 1 decembrie 2018. Sportivul a fost legitimat inainte la Bacau si a venit la CSM Bucuresti fara antrenor.

Discutiile cu domnul antrenor Siegfried Becker au demarat ca fiind discutii de principiu, clubul neputand sa isi asume cheltuielile legate de plata antrenorului, deplasari sau de materiale, fara o baza legala. In plus,  existenta a doi antrenori – domnul Becker si domnul Gheorghe Megelea - a fost inca de la inceputul negocierilor o cerinta venita din partea domnului Becker, nicidecum a clubului. Precizam, de asemenea, ca, in acest moment, sportivul se antreneaza  la baza din Snagov, unde exista conditii optime de pregatire. 

Credem ca este lipsit de etica ca in urma unor negocieri care nu au dus la semnarea unui contract, sa ajungem sa fim acuzati in presa ca am fost incorecti. 

Compartimentul de Atletism nu i-a cerut niciodata domnului Becker sa faca cheltuieli din banii sai sau sa vina la Bucuresti inainte de a avea un contract semnat. Pe de alta parte, legislatia nu ne permite sa angajam antrenori fara ca acestia sa isi prezinte toate documentele, inclusiv carnetul de antrenor, avizate la zi. 

In concluzie, clubul nu putea angaja cheltuieli inainte de semnarea contractului cu sportivul, care, asa cum s-a precizat, a fost transferat la inceputul lunii decembrie, asa cum nu putea sa deconteze nici cheltuieli cu antrenorul, facute in noiembrie de acesta, fara o baza contractuala. Nu putem incalca legea si nici procedurile clare pe care le avem si sa angajam cheltuieli sau sa decontam materiale sportive fara ca acestea sa aiba o baza legala. 

Practic, la data cand domnul Becker a cumparat materialele la care face referire, sportivul inca nu semnase cu CSM Bucuresti, iar cooptarea domnului Becker ca antrenor era doar in stadiul de discutii si negocieri. Decizia de a veni la Bucuresti este, asa cum si domnia sa precizeaza, una strict personala, din dorinta de a cunoaste sportivul. 

Toate cele de mai sus sunt sustinute de intreaga corespondenta pe care Compartimentul Atletism a avut-o cu domnul antrenor Becker. 

Sportivul Alexandru Novac: “Este regretabil ca am ajuns aici. Eu am refuzat sa am vreo legatura cu domnul Megelea. Nu avea ce sa caute langa mine. Nu este antrenor, nu are carnet de antrenor si, in plus, a folosit cuvinte nepotrivite la adresa mea in anumite contexte. Din pacate, domnul profesor Becker a cerut imposibilul din punct de vedere financiar. Nimeni nu i-a promis masina sau salariul cerut. Este un antrenor pe care il respect, dar, din pacate, nu inteleg de ce s-a ajuns la astfel de acuzatii. In ceea ce priveste “fortarea” de a intra in rulota dumnealui nu este nimic adevarat. Ne-a invitat inauntru si am discutat civilizat. Ma intristeaza inclusiv implicarea lui Marius Copil in aceasta poveste. Marius a promis sa ma ajute pentru pregatirea pentru Tokyo si ma bucur mult pentru asta, dar nu are nicio legatura cu aceasta poveste si nu trebuia implicat in aceasta discutie. Eu imi voi continui pregatirea la CSM Bucuresti si ma voi concentra pe cariera mea sportiva pentru a aduce rezultate cat mai bune clubului si Romaniei.”

Intelegem si apreciem entuziasmul domnului antrenor Becker de a lucra cu Alexandru Novac, dar respingem acuzatiile facute in articlolul de pe telekomsport.ro, ca fiind nefondate. Speram ca, in spiritul de fair play pe care il promovam, pentru binele sportivului si al sportului romanesc, astfel de evenimente si acuzatii regretabile sa nu mai tulbure activitatea noastra sportiva se încheie comunicatul clubului CSM Bucureşti. 

 

 

Afla mai multe despre: csm bucureştidrept la replicăalexandru novacsiegfried becker 

viewscnt
Articole similare