Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Drumul de la "va face senzaţie", la "n-are valoare"! Gigi Becali l-a vândut cu 100.000 de euro, iar după doi ani costa 2 milioane de euro. Unde a ajuns atacantul

Drumul de la "va face senzaţie", la "n-are valoare"! Gigi Becali l-a vândut cu 100.000 de euro, iar după doi ani costa 2 milioane de euro. Unde a ajuns atacantulgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Atacantul bolivian Ricardo Pedriel (33 de ani) a ales să o părăsească pe Wilstermann, formaţie din ţara natală la care a activat în ultimii trei ani şi se va alătura rivalei Blooming.

Drumul de la "va face senzaţie", la "n-are valoare"! Gigi Becali l-a vândut cu 100.000 de euro, iar după un an costa 2 milioane de euro. Unde a ajuns atacantul

Atacantul născut la Santa Cruz, Ricardo Pedriel a acceptat oferta celor de la Blooming şi devine principalul fotbalist de atac al formaţiei pentru sezonul 2021. Fotbalistul a evoluat în ultimele trei sezoane la Wilstermann, alături de care a cucerit două titluri de campion.

Ricardo Pedriel este cunoscut fotbalului românesc din perioada în care a evoluat pentru FCSB. Gigi Becali l-a cumpărat chiar de la Wilstermann în vara lui 2006, pentru 125.000 de euro, şi îi oferea un contract destul de mare pentru acea perioadă: 120.000 de euro pe an.

La prezentarea oficială a fotbalistului, unde au mai fost prezentaţi Andrei Ionescu şi Antonio Semedo, Gigi Becali a declarat plin de încredere: "Pedriel este viitorul atacant care va face senzaţie în România". Fotbalistul bolivian a ajuns în România pe filiera agenţilor lui Juan Toja. Aceştia s-au oferit să plătească ei jumătate din suma de transfer, însă Gigi Becali s-a lăsat impresionat şi a achitat el toată suma: 125.000 de euro.

După doar patru partide la FCSB, Gigi Becali l-a exilat la echipa secundă, acolo unde Pedriel a marcat opt goluri în 12 meciuri. A urmat un împrumut în Turcia, la Giresunspor, acolo unde din nou Pedriel a fost la înălţimea unui atacant bun - 13 goluri în 27 de meciuri.

Pedriel a ajuns la Giresunspor sub formă de împrumut, pentru 50.000 de euro. Dacă ar fi vrut să-l păstreze, turcii mai trebuiau să achite 300.000 de euro. Acest lucru nu s-a întâmplat.

Sivasspor, salvarea lui Ricardo Pedriel

Sivasspor a intrat pe fir şi l-a cumpărat următorul sezon pe Pedriel pentru 100.000 de euro. Atunci, Gigi Becali s-a felicitat, afirmând că a vândut un jucător "fără valoare". A fost momentul în care Pedriel a explodat, odată cu el şi cota. A marcat 30 de goluri în prima ligă din Turcia, în 90 de meciuri, iar cota fotbalistului a crescut rapid la 2 milioane de euro.

În 2014, Ricardo Pedriel s-a întors în ţara sa natală, la Bolivar, pentru doar şase luni, apoi s-a întors din nou în Turcia, de data aceasta la Mersin Idmanyurdu, din liga secundă, unde a marcat 15 goluri în 75 de meciuri.

Din 2017, a revenit definitiv în Bolivia, la Wilstermann, pentru care a punctat de 20 de ori, în ultimele trei sezoane. Din acest sezon, Ricardo Pedriel va evolua pentru Blooming, o formaţie cu cinci titluri de campioană în Bolivia.

Ricardo Pedriel are 20 de meciuri şi 3 goluri pentru naţionala Boliviei, cu Peru, Guatemala şi Cuba.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare