Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Drumul din infern spre paradis. Acum 10 ani protesta în chiloţi pentru că nu-şi primise salariul de câteva luni. Astăzi a fost convocat la naţionala Spaniei

Drumul din infern spre paradis. Acum 10 ani protesta în chiloţi pentru că nu-şi primise salariul de câteva luni. Astăzi a fost convocat la naţionala Spaniei

La Liga

Comentarii

Luis Enrique selecţionerul Spaniei a anunţat lotul pentru partidele cu Norvegia şi Malta. Din lotul convocat de fostul antrenor de la AS Roma şi Barcelona face parte şi Jaime Mata.

În 2009, pe vremea când evolua la Galactico Pegaso, tânărul Jaime Mata Arnauiz (20 de ani pe atunci) protesta alături de coechipierii săi într-o manieră inedită. Fotbaliştii echipei din Tres Cantos (formaţie care în prezent joacă în liga a treia spaniolă) şi-au dat efectiv pantalonii jos înainte de startul unui meci de liga a treia. Jucătorii de la Pegaso nu-şi primiseră salariile de mai bine de 4 luni!

La zece ani distanţă, atacantul care face senzaţie la 30 de ani în tricoul lui Getafe a fost convocat de selecţionerul Luis Enrique la echipa naţională. Jaime Mata este un atacant oarecum necunoscut şi pentru iubitorii fotbalului din Spania.

”Nu mă gândesc la echipa naţională...dar am telefonul mereu deschis şi semnal bun”
 

Mata e un nume consacrat în fotbalul iberic. Dar asta se întâmplă în special datorită lui Juan, fotbalist crescut de Real Madrid, care evoluează în prezent la Manchester United. Între cei doi, nu există nicio legătură de rudenie.

Jaime s-a născut tot la Madrid. Cea mai importantă echipă din cariera sa a fost Rayo Vallecano până la vârsta de 26 de ani. În 2014 a ajuns la Girona, în Segunda Division, echipă pentru care a marcat de 21 de ori în 81 de meciuri. Nu a fost titular constant şi în 2016 a ajuns la Valladolid, grupare unde şi-a revitalizat cariera. La 28 de ani, Jaime Mata a reuşit 36 de goluri în al doilea sezon pe Estadio Jose Zorilla şi a pus umărul la promovarea echipei controlate acum de fostul mare atacant brazilian, Ronaldo Nazario.

Pe 2 iulie 2018 a semnat din postura de fotbalist liber de contract cu Getafe, club pentru care a marcat deja 15 goluri în 28 de partide. Este unul dintre cei mai buni marcatori din La Liga şi a uitat zilele în care nu era plătit la Pegaso, sau era rezervă la echipa secundă a lui Rayo. Luis Enrique l-a remarcat şi l-a convocat în premieră la echipa reprezentativă pentru meciurile din preliminariile Euro 2020 cu Norvegia şi Malta. Pentru Jaime, drumul de la infern la paradis a fost destul de lung. A durat 10 ani, dar subit, s-a ivit luminiţa de la capătul tunelului. Aventura sa în fotbalul mare, pare că abia a început. 

  • 28 de meciuri şi 15 goluri are Jaima Mata în acest sezon

  • 6 pase decisive a adunat în 1878 de minute jucate pentru Getafe

  • 10 milioane de euro este cota sa de piaţă

  • Are acelaşi impresar ca Giedrius Arlauskis de la CFR Cluj

Afla mai multe despre: getafejaime mata 

viewscnt
Articole similare