Experiențe împreună.
You are here:

Drumul lui CFR Cluj în Champions League începe din Malta! Cine este adversara ardelenilor. A câştigat 26 de titluri de campioană şi are o istorie de 126 de ani

Drumul lui CFR Cluj în Champions League începe din Malta! Cine este adversara ardelenilor. A câştigat 26 de titluri de campioană şi are o istorie de 126 de ani

CFR Cluj

Comentarii

Campioana României CFR Cluj o va înfrunta pe câştigătoarea titlului din Malta, Floriana FC, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

Floriana FC - CFR Cluj, în primul tur preliminar Champions League! Campionii merg în "vacanţă" în Malta. Care sunt celelalte meciuri

Elevii lui Dan Petrescu pornesc ca principali favoriţi, dar au un uşor dezvantaj. Calificarea în turul al doilea se decide într-o singură manşă, care se va disputa pe terenul celor de la Floriana FC.

Cine e Floriana FC, club cu o istorie de 126 de ani

Campioana ”en-tire” a Maltei este şi cea mai titrată echipă a ţării respective. Floriana FC a câştigat până acum 26 de campionate, 20 de cupe şi două supercupe, pe plan intern. Stadionul pe care evoluează adversara CFR-ului se numeşte ”Arena Independenţei” şi se află în proprietatea guvernului maltez, având aproximativ 3.000 de locuri pentru spectatori.

Valoarea lotului Florianei FC este de mai bine de şase ori mai mică decât cota elevilor lui Dan Petrescu. Lotul lui CFR Cluj este evaluat de Transfermarkt la suma de 25,15 milioane de euro, în timp ce întrega formaţie malteză valorează doar 3,9 milioane de euro. Trebuie menţionat că doar nouarul ”feroviarilor”, Billel Omrani, este cotat la 2,8 milioane de euro. În comparaţie, cel mai scump jucător al maltezilor este tot purtătorul tricolui cu numărul 9, un mijlocaş ofensiv pe nume Kristian Keqi, care este cotat la 300.000 de euro. Acesta are 24 de ani, s-a născut în Italia şi are şi cetăţenie albaneză.

Floriana FC are o istorie de 126 de ani, fiind fondată în 1894. În anul 1962 a fost prima echipă care a reprezentat Malta într-o competiţie europeană, respectiv Cupa Cupelor, unde i-a întâlnit pe maghiarii de la Ujpest Dozsa. De atunci, maltezii au avut ocazia să se mai confrute cu nume precum Ipswich Town, Inter Milan, Sparta Rotterdam, Panathinaikos, Ferencváros, Dundee United, FC Porto, Borussia Dortmund, Hajduk Split şi Steaua Roşie Belgrad. FC Floriana a reuşit să treacă de două ori în istoria ei de primul tur preliminar al unei competiţii europene, respectiv în 1993-1994, în Cupa Campionilor Europeni, şi în 1999-2000, în Cupa Intertoto.

viewscnt
Articole similare
VIDEO Scene socante la Roland-Garros: olandeza Bertens, scoasa din teren in scaun cu rotile dupa...