Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Duel cu scântei în Europa League! Viitorul - Antwerp este mai mult decât un simplu meci. Povestea conflictului Hagi - Boloni: "Stăm prin Belgia şi vorbim despre România"

Duel cu scântei în Europa League! Viitorul - Antwerp este mai mult decât un simplu meci. Povestea conflictului Hagi - Boloni: "Stăm prin Belgia şi vorbim despre România"

UEFA Europa League

Comentarii

FC Viitorul va juca în turul II UEFA Europa League cu Royal Antwerp, echipă antrenată de Ladislau Boloni, astfel duelul dintre Gică Hagi şi Boloni a venit mai devreme decât s-ar fi aşteptat cineva. Recent, cei doi s-au contrat serios în declaraţii.

Royal Antwerp a terminat pe locul patru în sezonul precedent din Belgia şi s-a calificat în Europa League în calitate de echipă nou-promovată, iar marele merit i se datorează tehnicianului român în vârstă de 66 de ani. Chiar dacă nu a câştigat niciun sezon, aşa cum a făcut Hagi cu Viitorul, Boloni a preluat-o pe Antwerp din liga secundă şi a dus-o în Europa în doar doi ani de zile. 

Boloni are o imagine extraordinară în Belgia, astfel că în această vară a fost aproape de a fi numit pe banca lui Anderlecht, însă, în cele din urmă, conducătorii echipei din capitala Belgiei au decis să îl numească în funcţia de antrenor-jucător pe Vincent Kompany.

Duelul este posibil datorită faptului că Viitorul a câştiga Cupa României, ceea ce a permis clubului de la malul mării să meargă direct în turul doi. Este al doilea trofeu câştigat de echipa fondată în urmă cu 10 ani de la zero de Gică Hagi. 

Dar lăsând la o parte jucătorii, palmaresul, mentalităţiile şi filosofiile celor două echipe, Viitorul - Antwerp este mai mult decât un meci, este un adevărat duel între Hagi şi Boloni, doi jucători uriaşi ai României şi ai Stelei, acolo unde au fost colegi. Istoria fotbalului românesc îi menţionează pe cei doi în acelaşi timp în două momente importante. Primul este în 1986, când Steaua a cucerit Supercupa Europei cu Hagi şi Boloni pe teren, iar al doilea moment a fost în 2001, atunci când la echipa naţională Hagi îi lua locul lui Boloni pe banca tehnică. 

Conflictul dintre cei doi a fost deschis recent, în urma unui interviu acordat de antrenorul belgienilor pentru GSP. Acolo, Boloni a admis că nu mai este conectat cu ce se întâmplă în campionatul intern şi că nu l-a văzut niciodată pe Ianis Hagi jucând, ci doar a citit despre el, dar nu asta l-a supărat pe "Rege", ci această declaraţie: "Noi avem această foame, avem nevoie nu de idoli, ci de Dumnezei, de „Regi”, de „Briliante”, de nu ştiu cine, voi le creaţi, iar alţii acceptă [...] De top 10? Nu a fost nici de top 50 (n.r. Hagi) Cred că niciodată un jucător român nu a fost nominalizat pentru Balonul de Aur. Greşesc? E un subiect delicat [...] Bine, Hagi este puţin peste toţi, dar nu acolo, sus, la acel nivel european de care vorbeam, Cruyff, Best"

Răspunsul lui Hagi a fost acid, ironic şi în acelaşi timp elegant: "Dacă a zis aşa... Nu ştie că sunt în primii 100 din lume din toate timpurile? Sunt? E statistică. Doi. Îi dau CV-ul să-l citească. Cred că îi trebuie vreo 10 zile. Poate a uitat. Stăm prin Belgia şi vorbim de România! Să-mi dea e-mailul şi îi trimit să citească. Cred că se plictiseşte, să vadă ce am câştigat ca jucător. Şi ca antrenor am început treaba, muncesc! Un coleg foarte bun, un jucător mare care a jucat foarte . Cred că a fost o zi mai neinspirată a lui, dacă a pomenit de mine. Îi doresc sănătate în rest. E opinia lui, da. Dar a greşit". 

FC Viitorul şi Royal Antwerp vor juca pe 26 iulie, respectiv 1 august. 

Afla mai multe despre: hagiboloniantwerpviitorul 

viewscnt
Articole similare