Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Duelul debutanţilor. Selecţionerul Irlandei de Nord, într-o situaţie similară cu Mirel Rădoi: "Nu mă gândeam că ne vom reîntâlni atât de repede!"

Duelul debutanţilor. Selecţionerul Irlandei de Nord, într-o situaţie similară cu Mirel Rădoi: "Nu mă gândeam că ne vom reîntâlni atât de repede!"
Comentarii

Noul selectioner al Irlandei de Nord, Ian Baraclough vine de la U21 şi va debuta contra României, la fel cum Mirel Rădoi îşi va face debutul contra naţionalei nord-irlandeze.

Ian Baraclough, selecţionerul nord-irlandezilor provine la fel ca şi Mirel Rădoi de la naţionala U21 a ţării sale. La fel ca şi pentru selecţionerul echipei noastre naţionale, pentru Baraclough, meciul România - Irlanda de Nord reprezintă debutul la cârma primei reprezentative. Iar coincidenţele nu se opresc aici: "Nu mă gândeam că atât de repede ne vom întâlni din postura de antrenori la naţionalele de seniori. A fost pentru mine ultimul meci la naţionala U21 cel împotriva României, cred că şi pentru Mirel Rădoi. Dar mă bucur că ambele federaţii ne-au oferit această şansă, alegând selecţionerii la nivel de seniori din interiorul federaţiei" a explicat nord-irlandezul.

Selecţionerul Irlandei de Nord nu are teamă de coronavirus: "Nu ne este teamă. Cu siguranţă nu am fi jucat dacă specialiştii în medicină  şi în medicină sportivă ar fi spus că nu se paote juca, dar câtă vreme UEFA şi medicii de acolo  spun că aceste partide se pot desfăşura, nu avem de ce să ne temem. Ştim că s-au pierdut foarte multe vieţi în această pandemie, suntem îndureraţi şi respectăm această tragedie, dar pe de altă parte toţi încercăm să ne revenim la o oarecare normalitate" a explicat el.

"România poate să fie mândră de următoarea generaţie care vine din urmă, sunt jucători tineri şi valoroşi, îi cunosc, am jucat împotriva lor. Şi sunt sigur că seelcţionerul îi va aduce când vor fi pregătiţi. Acest lucru este valabil şi în cazul nostru. Aş fi surprins dacă Mirel ar renunţa la principiile lui. Mă aştept să văd un joc în viteză pe benzi, cu jucători tehnici talentaţi la zona mediană, o echipă care deschide jocul dacă simte că adversarul adoarme şi intră în jocul ei" a mai spus Ian Baraclough, care îl cunoaşte foarte bine pe Rădoi de la naţionala de tineret.

Ian Baraclough a pregătit timp de trei ani naţionala U21 a Irlandei de Nord. A mai antrenat în cariera sa formaţiile Scunthorpe United (ultima echipă la care a evoluat ca jucător), Sligo Rovers şi Motherwell.

El i-a luat locul la echipa naţională lui Michael O'Neill după ce a pregătit Irlanda de Nord U21 în 17 meciuri, dintre care a pierdut doar patru. 

Afla mai multe despre: ian baracloughmirel rădoi 

viewscnt
Articole similare