Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

După atacurile lansate de Gigi Becali, primarul Clinceniului dă cărţile pe faţă: ”Trebuie să spunem exact cum au stat lucrurile. Dacă era să ajutăm pe cineva în play-off, pe FCSB am fi ajutat-o”

După atacurile lansate de Gigi Becali, primarul Clinceniului dă cărţile pe faţă: ”Trebuie să spunem exact cum au stat lucrurile. Dacă era să ajutăm pe cineva în play-off, pe FCSB am fi ajutat-o”

Fotbal intern

Comentarii

După meciul cu Academica, terminat cu scorul de 2-2, Gigi Becali a lansat o serie de atacuri la adresa lui Ilie Poenaru, primarului Clinceniului, Adrian Budeanu, şi clubului, în general.

După atacurile lui Gigi Becali la adresa Academicii, primarul Clinceniului a venit cu un răspuns pentru latifundiar. Adrian Budeanu a făcut câteva dezvăluiri despre ce implica de fapt colaborarea dintre Clinceni şi FCSB. În plus, referitor la datoria menţionată de Becali, Budeanu spunea că a că considerat transferul gratis al lui Şut la FCSB ar fi acoperit-o.

După atacurile lansate de Gigi Becali, primarul Clinceniului dă cărţile pe faţă

”Haideţi că dacă a deschis acest subiect, atunci trebuie să le spunem oamenilor exact cum au stat lucrurile. În felul următor: în 2018 am făcut o asociaţie cu FCSB. Am fost chemat la palat, la domnul Becali, într-un alt context, şi acolo mi-a venit o idee, pe care le-am pus-o pe masă. Era de faţă şi Mihai Stoica.

Aceasta era să ne cedeze nouă jucătorii tineri, de perspectivă, să aibă un fel de satelit la liga secundă. Atunci, Mihai Stoica ne-a zis că nu prea au jucători, că abia demaraseră proiectul cu Academia. Până la urmă, ne-au trimis 9 jucători, printre care Robert Ion, Horşia, Nicola, Cristi Dumitru.

Am stabilit, de comun acord, că facem jumătate-jumătate cheltuielile, iar pentru cei 9 ei achitau în jur de 15.000 de euro lunar, cu tot cu taxe şi impozite. Noi aveam 2 membri asociaţi, ei doi membri asociaţi, pe Ionuţ Luţu şi încă o persoană.

Am promovat, deşi nimeni nu se gândea că putem reuşi aşa ceva. În acel moment, nu mai puteam continua în acea formă şi cei de la FCSB au fost nevoiţi să se retragă din asociaţie.

Am făcut un calcul şi suma cheltuită de FCSB a fost undeva la peste 300.000 de euro şi se punea problema să le dăm banii înapoi, doar că în acel moment eu le-am spus celor din club că o donaţie nu poate fi restituită, sub o formă legală, că n-avem cum.

Ulterior, m-am întâlnit şi cu avocatul FCSB, Dan Idita, iar reacţia lui a fost exact aceeaşi: nu poate fi restituită o donaţie fiindcă de-asta se numeşte donaţie.

Când FCSB a ieşit din asociaţie, Gigi Becali l-a luat pe Şut, gratis. A zis că e echipa lui, că el a creat-o şi că o să ia ce jucător vrea. Şi l-a luat pe Şut. Am considerat că l-a luat, cumva, în contul acelei sume.

Domnul Becali degeaba e supărat pe Clinceni, ar trebui să fie supărat pe echipa lui, fiindcă a ratat ocazii mari. Cu nimeni nu ne-am plimbat, pe nimeni n-am ajutat. Dacă era să ajutăm pe cineva în acest play-off, pe FCSB am fi ajutat-o.

Pentru că eu admit că fără banii domnului Becali, Clinceni n-ar fi fost niciodată aici. Şi cumva există o datorie morală. Dar una e una, alta e alta.”, a declarat Adrian Budeanu, pentru GSP.

Academica Clinceni a emis şi un comunicat prin care răspundea acuzaţiilor lui Becali.

”În urma declaraţiilor făcute de finanţatorul clubului FCSB, George Becali, în presa centrală în data de 11 mai 2021, ACS FC Academica Clinceni face următoare precizări.

În ceea ce priveşte finanţarea ACS FC Academica Clinceni de către George Becali, Federaţia Română de Fotbal, prin Comisia de Disciplină, s-a pronunţat în urmă cu aproape doi ani, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă.

În dosarul 16/CD/2019, Comisia de Disciplină a judecat cauza la sesizarea Secretarului General al FRF. La acea dată au fost lămurite toate aspectele, iar membrii Comisiei de Disciplină au considerat că ACS FC Academica Clinceni nu a încălcat regulamentele de etică şi integritate ale FRF, astfel încât să nu poată evolua în Liga I.

Pe această cale vrem să reiterăm faptul că ACS FC Academica Clinceni nu se abate de la regulile fotbalului. Nu va face parte din “alianţe” care contravin legilor şi îşi va apăra întotdeauna corect şansele. Pe teren.

ACS FC Academica Clinceni are o politică de toleranţă zero faţă de trucarea partidelor de fotbal”, informa clubul ilfovean.

Afla mai multe despre: academica clincenifcsbgigi becaliprimar clinceniadrian budeanufcsb clinceni 

viewscnt
Articole similare